Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mand dømt for at tilsvine politikere og embedsmænd

Det kommer til at koste manden bag det såkaldte »Sorte Register« dyrt, at han har anklaget i alt fem politikere og embedsmænd fra Odsherred Kommune for blandt andet pligtforsømmelse, kidnapning, terror mod familier og embedsmisbrug.

Det har retten i Holbæk afgjort tidligere på ugen, hvor den dømte, der blandt andet driver hjemmesiden »Det Sorte Register« blev dømt til at betale hver af de fem personer 100.000 kroner i erstatning samt sagens omkostninger. Hvis han vil undgå fængsel, skal han desuden betale 20 dagbøder på 100 kroner, ligesom han er blevet pålagt at fjerne æreskrænkende udtalelser om de fem politikere og embedsmænd fra flere hjemmesider, oplyser Odsherred Kommune.

Det var Odsherred Kommune, som havde anlagt sagen, og den fik medhold i alle påstande. Den dømte havde blandt andet lagt billeder ud af de to politikere og tre embedsmænd på hjemmesiderne, han har ansvaret for.

Odsherred Kommune glæder sig over, at sagen nu er slut, da den har haft store omkostninger for de involverede.

»Vi er lettede og glade for sagens udfald, for det har været en voldsom personlig belastning for de berørte personer, hvoraf flere har måttet ændre navn og telefonnummer,« siger direktør i Odsherred Kommune, Gitte Løvgren, i en pressemeddelelse.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.