Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opfordrede til at skyde Zenia Stampe: Mand dømt for kommentar på Berlingskes Facebook-side

En 30-årig mand er idømt 60 dages betinget fængsel for at tilskynde til at skyde politikeren Zenia Stampe via kommentarsporet på Berlingskes Facebook-side.

En 30-årig mand fra Horsens bliver nu straffet for at tilskynde til en forbrydelse på Berlingskes Facebook-side. Det bekræfter Sydøstjyllands Politi.

Manden kommenterede en artikel, som blev lagt på Berlingskes Facebook-side i august sidste år, om folketingspolitiker og medlem af De Radikale Zenia Stampe.

»Der var et opslag om Zenia Stampe på Berlingskes Facebook-side, og i en kommentar til den tråd har han skrevet noget i retning af, at hun skulle skydes. Jeg kan ikke huske den præcise formulering, men den var fulgt af en sur ikon-smiley og et symbol med en pistol, der var rettet mod smileyen,« fortæller anklager hos Sydøstjyllands Politi Pernille Moesborg.

Manden var desuden tiltalt for, at kommentaren samtidig var en trussel, men det frikendte Retten i Horsens ham for, fordi det ikke lå i mandens formulering, at han selv ville skyde politikeren.

Politi: Det er meget alvorligt

Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelsen af kommentaren fra en borger, der så den 30-åriges kommentar og printede et screendump, som han sendte med anmeldelsen.

»Det er noget, der bliver set meget alvorligt på, og det afspejler straffen selvfølgelig også. Man skal tænke sig om,« siger Pernille Moesborg.

Den 30-årige mand modtog dommen, der lyder på 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.