Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mand anholdt for afpresning mod Trustpilot

En tidligere ansat har tilstået at have stjålet erhvervshemmeligheder og forsøgt afpresning af Trustpilot.

København: En tidligere ansat i virksomheden Trustpilot er blevet anholdt og sigtet for afpresning mod firmaet. Han krævede angiveligt penge for at undlade at offentliggøre forretningsoplysninger, der kunne skade firmaet.

Trustpilot er en netbaseret virksomhed, der stiller et redskab til rådighed for virksomheder, hvor deres kunder kan skrive anmeldelser af virksomheden.

Manden, der er 36 år, var mandag i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt. Her forklarede han, at han i en kortere periode i 2014 var ansat hos Trustpilot. Han blev fyret på grund af en episode med en anden ansat.

Efter afskedigelsen flyttede han til Irland.

Ifølge sigtelsen mod ham har han ved hjælp af fire forskellige e-mailkonti tilhørende tidligere medarbejdere uberettiget skaffet sig adgang til Trustpilots edb-system. Her skal han have kopieret erhvervshemmeligheder i form af kundedatabaser.

Dette stod angiveligt på mellem 27. juni 2014 og 20. maj 2015, altså i en periode på knap et år efter fyringen. Anklagemyndigheden udelukker ikke, at han kan have haft medsammensvorne.

Den 36-årige er sigtet for afpresning, fordi han i slutningen af maj og begyndelsen af juni sidste år angiveligt truede Trustpilot og krævede 100.000 euro, svarende til 750.000 kroner, som betaling for ikke at offentliggøre oplysningerne fra kundedatabaserne.

For at skade Trustpilot truede han med at kontakte virksomhedens kunder og oplyse dem om, at Trustpilot ikke beskyttede kundedatabaserne tilstrækkeligt, lyder det i sigtelsen.

Den 36-årige erkendte sig skyldig i sigtelserne. I dommervagten besluttede dommeren at opretholde hans anholdelse i tre døgn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.