Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Malmøs borgmester går i rette med Pape: »Vores bandeproblemer kommer fra Danmark«

Malmøs borgmester kritiserer justitsminister Søren Pape Poulsen for at kæde kriminalitet i Malmø sammen med Sveriges udlændingepolitik.

Nogen har glemt at sætte ind i Malmø, mener Justitsminister, Søren Pape Poulsen. Han siger på et samråd, at han ikke ser tegn på, at den kriminalitet, de oplever i Malmø, kan rykke til København. Han understreger, at politiet herhjemme samararbejder tæt med de svenske myndigheder på området. (Arkivfoto)
Nogen har glemt at sætte ind i Malmø, mener Justitsminister, Søren Pape Poulsen. Han siger på et samråd, at han ikke ser tegn på, at den kriminalitet, de oplever i Malmø, kan rykke til København. Han understreger, at politiet herhjemme samararbejder tæt med de svenske myndigheder på området. (Arkivfoto)

»Jeg fik kaffen galt i halsen.«

Sådan beskriver Malmøs borgmester, Katrin Stjernfeldt Jammeh, situationen, da hun erfarede, at den danske justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), ved et samråd i Folketingets Retsudvalg kædede den svenske udlændingepolitik sammen med Malmøs bandekriminalitet.

»Det er min fornemmelse, at der er stor forskel på Danmark og Sverige, hvad angår ghettoer. Vi skal sætte ind, ellers går det galt - det, vi ser i Malmø, er et eksempel på, at der er nogle, der har glemt at sætte ind,« sagde Justitsministeren under samrådet.

Og det har altså fået Malmøs borgmester til tasterne på Facebook, for hun mener, at det i vid udstrækning er Danmark, der er skyld i mange af de bandeproblemer, som Malmø har:

»Vi ved, at smuglingen af våben, narkotika, illegal spiritus og anden kriminalitet er massiv via Danmark til Skåne og videre til resten af Sverige. Vi ved, at flere organiserede bander og »rocker- og bandekriminaliteten« er kommet til Sverige via Danmark,« skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh på Facebook.

Rigspolitiet vurderer ifølge justitsministeren, at der er potentiale til, at bandekriminaliteten kan rykke de 30 kilometer over Sundet til Danmark. Rigspolitiet understreger dog, at det er noget, man endnu ikke har set. Derfor mener Katrin Stjernfeldt Jammeh, at det er at gøre en fjer til fem høns, at retsudvalget diskuterer risikoen:

»Den danske regering skal redegøre for Folketinget omkring, hvordan de vil forhindre svensk kriminalitet i at »flyde« til Danmark. Det til trods for, at dansk politi ikke ser nogen fare for lige præcis dette,« skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh:

»Løsningen er mere samarbejde, udveksling af erfaringer mellem regeringerne og mellem myndighederne.«

Berlingske har været med på patrulje i Malmø, det kan du læse her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.