Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Malmø mangler 400 pædagoger

Danske pædagoger skal have rettet blikket mod nabolandet mod øst og de jobmuligheder, der er i Sverige.

Der er over 300 ledige pædagoger i København, mens den sydsvenske storby Malmø akut mangler flere end 400 pædagoger. Det oplyser TV 2.

Danske pædagoger skal have rettet blikket mod nabolandet mod øst og de jobmuligheder, der er i Sverige. Derfor bliver der mandag holdt et informationsmøde for pædagogerne, hvor det skal gøres klart for dem, at der muligvis er job at hente på den anden side af Øresund.

På fire år er arbejdsløsheden blandt pædagoger i Danmark mere end fordoblet, og frem til 2017 har Malmø Kommune brug for omkring 425 pædagoger om året. Det kunne åbne for en dagligdag som pendler for mange danske pædagoger, men ifølge TV 2 er danskerne ikke lige så glade for at tage turen over Øresundsbroen hver dag, som svenskerne er.

18.000 personer pendler nemlig fra deres bopæl i Skåne til Sjælland, mens det kun er cirka 750, der valfarter over broen i den modsatte retning.

Fagforeningen Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) skriver på deres hjemmeside, at Malmø ikke har nok uddannede pædagoger til at søge de mange pædagogstillinger og understreger samtidig, at det kun tager 35 minutter at komme til Malmø.

Informationsmødet for pædagogerne finder sted på Tivoli Hotel i København mandag eftermiddag klokken 13 til 15, og det arrangeres af Projekt Job og Uddannelse i Øresundsregionen, Jobcenter København, pædagog-fagforeningerne BUPL og LFS samt Malmø Stad HR.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.