Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Malerforbundet: Mestrene skal øge fokus på jobsmerter

Malerbranchen lider af et "Tarzan-syndrom", mener fagforbund. Man arbejder mere, end hvad godt er, lyder det.

Flere danskere har smerter på jobbet, men malerne er den faggruppe, der er hårdest ramt.

Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der har kortlagt helbredet hos 50.000 lønmodtagere i forskellige fag, skriver Avisen.dk.

Det skal der laves om på, mener Tonny Olsen, næstformand i Malerforbundet. Han peger på, at det er arbejdsgivernes ansvar at holde øje med, at arbejdsmiljøet er i orden.

- I forhold til planlægning, tilrettelægning og organisering af arbejdet er der virkelig plads til forbedring, siger han.

Særligt kan det være problematisk, at malerne går for længe med deres smerter, inden de sætter fokus på det, vurderer Tonny Olsen.

Undersøgelsen viser, at 35,6 procent af dem, der deltog i undersøgelsen, oplever smerter flere gange ugentligt. Det tal lå på 31,1 procent i en tilsvarende undersøgelse i 2012.

Desuden er andelen af dem, der har svært ved at udføre deres arbejde på grund af smerterne vokset fra 4,4 til 5,5 procent i samme periode.

Af de 74 faggrupper, der har været i søgelyset, er malerne dem, der er mest begrænset i arbejdet på grund af smerter, skriver Avisen.dk.

- Man får ikke taget tingene i opløbet. Man holder måske en hverdag og arbejdsdag gående på smertestillende.

- I malerbranchen og måske hele byggebranchen er der lidt et Tarzan-syndrom, hvor man arbejder længere tid, end hvad godt er. Også selv om det gør ondt, siger Tonny Olsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.