Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mails fra kirken er på kant med loven

Mails i folkekirkens mailsystem er ikke krypterede, som Datatilsynet foreskriver det.

Mails sendt via folkekirkens mailsystem om f.eks. dåb, konfirmation eller bryllup er ikke krypterede, som persondataloven foreskriver det.
Mails sendt via folkekirkens mailsystem om f.eks. dåb, konfirmation eller bryllup er ikke krypterede, som persondataloven foreskriver det.

Folkekirkens mailsystem lever ikke op til Datatilsynets krav for at sende personfølsomme oplysninger.

Det betyder, at præster bliver sendt på kant med loven, hver gang de sender en mail, der indeholder oplysninger om dåb, konfirmation, begravelse eller på anden måde sætter en borger i forbindelse med folkekirken.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Præster, der skriver med deres sognebørn via mail, bryder altså potentielt persondataloven uden at vide det, fordi folkekirkens mailsystem ikke er krypteret.

Karina Lind Bertelsen fra Advodan i Glostrup er specialist i persondata. Hun siger, at alle personoplysninger, der kan kobles til religion, er følsomme oplysninger »der er omfattet af persondataloven«.

»Jeg vil mene, at det også omfatter, at man skriver med en præst om noget med dåb, konfirmation eller begravelse, for så har man udtrykt sit religiøse tilhørsforhold,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

Hun siger, at der er skærpede krav, når der er tale om følsomme oplysninger.

»Det er i udgangspunktet forbudt overhovedet at behandle denne type oplysninger, uden at informere om hvor og hvor længe informationerne bliver opbevaret,« siger Karina Lind Bertelsen.

Kommunikationen mellem en borger og en myndighed skal kunne ske sikkert, siger hun.

»Om det så sker i form af den ene eller anden form for kryptering eller gennem en e-boks, så bør folkekirken stille en sikker kommunikationskanal til rådighed,« siger Karina Lind Bertelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.