Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Magtfulde S-borgmestre kræver hjælp til dagpengeofre

To af Socialdemokraternes magtfulde baglandsborgmestre vil have serviceloven ændret, så kommunerne kan hjælpe dem, der bliver hårdest ramt af dagpengereglerne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

To af Socialdemokraternes magtfulde baglandsborgmestre kræver serviceloven ændret, så kommunerne kan hjælpe dem, der bliver hårdest ramt af dagpengereglerne, skriver Information.

»Vi kan ikke vente halvandet år mere på, at dagpengereglerne laves om. Der må ske noget nu, så vi kan hjælpe de familier, der kommer i alvorlig nød,« lyder det fra Ishøjs Ole Bjørstorp og Brøndbys Ib Terp oven på statsminister Helle Thorning Schmidts udmelding søndag, om at dagpengesystemet ligger fast de næste halvandet år, indtil dagpengekommissionen kommer med deres anbefalinger.

Statsministerens udmelding betyder, at dagpengesystemet ikke kommer på bordet ved de kommende finanslovforhandlinger, sådan som blandt andet SF har krævet det.

De to borgmestre står med et konkret problem, som kræver hurtig handling.

»Hvis regeringen virkelig mener, at dagpengesystemet ikke kan ændres de næste halvandet år, så er man nødt til at ændre Serviceloven, så det bliver muligt for os som kommuner at hjælpe dem, der bliver allerhårdest ramt, når de ryger ud af dagpengesystemet,« siger Ole Bjørstorp.

»Vi har i øjeblikket 22 familier, som er alvorligt i nød, fordi de er røget ud af dagpengesystemet. Men vi kan ikke hjælpe dem, sådan som Serviceloven er i øjeblikket. Vi kan kun give den en engangsydelse, og det rækker ikke, når man ikke kan betale sin husleje,« tilføjer han.

I Brøndby er mellem 15 og 20 familier i akut nød, fordi de ikke længere kan få dagpenge.

»Jeg ville allerhelst have genindført de gamle dagpengeregler eller i hvert fald forkortet genoptjeningsperioden, men kan det ikke lade sig gøre, bør vi som kommune have mulighed for at hjælpe dem, der ryger igennem nettet,« siger borgmester Ib Terp til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.