Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mæslingeudbrud spreder sig på Sjælland

Læger især på Sjælland skal holde øje med patienter, der kommer med rødt udslæt. Det kan være mæslinger.

Læger især på Sjælland skal holde øje med patienter, der kommer med rødt udslæt. Det kan være mæslinger.
Læger især på Sjælland skal holde øje med patienter, der kommer med rødt udslæt. Det kan være mæslinger.

Læger især på Sjælland opfordres i de kommende uger til at være særligt opmærksomme på patienter, der kan have den smitsomme sygdom mæslinger.

Opfordringen kommer fra Statens Serum Institut, der har fundet to tilfælde af mæslinger hos personer, der bor på Syd- og Midtsjælland.

Den ene er en yngre mand fra Sydsjælland, der er indlagt på Roskilde Sygehus' infektionsmedicinske afdeling. Den anden - en mand i 30'erne fra Midtsjælland - er ligeledes indlagt på Roskilde Sygehus, skriver instituttet i sit nyhedsbrev onsdag.

De to mænd, der blev smittet i sidste uge, har ikke været i udlandet og har heller ikke kendskab til, at de har været i kontakt med andre med mæslinger.

Onsdag modtog Statens Serum Institut yderligere to prøver, som er ved at blive undersøgt for mæslinger.

I august fik en person konstateret mæslinger efter at have opholdt sig i Polen i juli.

Det første tilfælde af mæslinger i Danmark i 2017 blev konstateret tidligere på året midt i marts.

En person var smittet under en ferie i Thailand, og det understreger vigtigheden af at blive vaccineret, hvis man rejser til området med risiko for mæslinger, oplyser Statens Serum Institut.

Mæslinger er en infektion i luftvejene. Det viser sig blandt andet ved rødt udslæt på kroppen. Sygdommen kan give høj feber og i sjældne tilfælde hjernebetændelse.

I de alvorligste tilfælde er mæslinger livstruende, og i udviklingslandene er mæslinger en hyppig årsag til børnedødsfald.

I 2014 var der 27 tilfælde af mæslinger i Danmark. Det faldt til ni tilfælde i 2015, og i 2016 var der tre tilfælde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.