Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mænd tog på is-camping på Roskilde Fjord

To ældre mænd nåede at slå telt op og tændte bål ude på isen, inden politiet fik kaldt dem ind.

Mange synes, det er hyggeligt at slå telt op, tænde et bål og gøre sig klar til en hyggelig overnatning i naturen.

Det var muligvis også, hvad to mænd på henholdsvis 74 og 72 tænkte, da de lørdag aften valgte at slå deres telt op, tænde et bål og ellers gøre sig klar til en formentlig kold og hyggelig aften under åben himmel ved Strandgade i Roskilde på Midtsjælland. Det skriver bt.dk.

Det specielle ved deres campingtur var dog, at de havde slået teltet op på isen cirka 200 meter ude på Roskilde Fjord. Og så havde de også tændt et bål på isen - formentlig for at holde varmen.

- Det er ret usædvanligt, når man kan se bål ude på isen. Derfor fik vi en anmeldelse i går aftes. Den fulgte vi naturligvis op på og tog derud og kaldte de to mænd ind igen, siger Søren Danielsen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til bt.dk.

- Isen i Roskilde Fjord er ikke tyk nok til, at vi har givet tilladelse til, at folk kan færdes på den. Og der er ret dybt på det sted, hvor de to mænd havde slået telt op og tændt bål. Så hvis man falder i, så drukner man, siger Søren Danielsen, der fortæller, at de to mænd vil modtage bøder for deres lidt for dristige campingtur på isen.

Før man lovligt kan færdes på isen - ikke kun ved Roskilde Fjord - skal politiet have sat skilte op, hvor der står, at det er tilladt. Ellers kan man modtage en bøde, hvis man bliver taget - ikke kun i at campere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.