Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mads kørte i sin egen verden - i det forbudte midterspor

Berlingske har været med ude og lufte de blå blink i anledning af denne uges Hold til Højre-kampagne. Og hilse på Mads, der måtte betale 1.000 kroner, fordi han kørte i sin egen verden og bare »skulle derudaf«.

På patrulje med Færdselspolitiet.
På patrulje med Færdselspolitiet.

I sin mørkeblå bil med diskrete indbyggede blå blink foran og i siderne kører færdselsbetjent Jan Erik Sørensen jævnligt ud fra en af Københavns Vestegns Politis stationer på Fremtidsvej i Søborg for at holde øje med, om færdselsreglerne bliver overholdt.

I denne uge har han haft et særlig vågent øje på de bilister, der nyder en køretur i venstre vognbane, mens den højre er fri. Politiet gentager nemlig i samarbejde med Vejdirektoratet tidligere års Hold til Højre-kampagne.

»Problemet er, at når folk ligger og kører i 2. eller 3. vognbane, så fremprovokerer det farlige situationer. Det kan være, folk begynder at overhale indenom, eller også er det et irritationsmoment for den bilist, der skal fra 1. vognbane og helt ud til 3. for at overhale, for så at køre tilbage til 1. vognbane igen,« fortæller Jan Erik Sørensen.

At mange irriteres af bilister, der ikke holder til højre, bekræftes af en Gallup-undersøgelse fra starten af maj i år. Her lander bilister, der ikke holder til højre, på en andenplads over det, danskerne hader mest ved andre trafikanter. Førstepladsen går til bilister, som ikke holder afstand.

Denne fredag er det imidlertid ikke de venstreorienterede bilister, der fylder på motorvejen. Og Jan Erik Sørensen mener da også allerede, at kampagnen, som startede mandag, har haft en effekt.

»Vores oplevelse er, at kampagnen og mediernes omtale af den allerede har hjulpet. Der har ikke været så mange af de her, der ligger og kører i 2. vejbane, som der plejer at være,« siger han.

I løbet af de to og en halv time, Berlingske sidder med på bagsædet af politibilen, er det kun to bilister, der bliver hevet ind til siden, fordi de har overtrådt reglen om at holde til højre.

Den ene er 26-årige Mads, som er på vej til firmaet og holder af midtersporet på motorvejen, fordi han her slipper for at trække ud, når andre bilister kommer ind ved nedkørslerne. Han forklarer, at han har hørt om Hold til Højre-kampagnen, men alligevel er placeret solidt i midtersporet »fordi jeg ikke tænker mig om, fordi jeg kører i min egen verden«.

For Mads er det »bare i orden« at han får en bøde på 1.000 kroner. Sådan er reglerne jo. Men andre af de bilister, Jan Erik Sørensen stopper for ikke at holde til højre, har det med at spørge ham, om han ikke burde fange nogle tyve i stedet for at give dem en bøde. Nogle er også helt overraskede over, at man har pligt til at trække ind til højre, når der er frit.

Hold til Højre-kampagnen fortsætter ugen ud, så skal du ud på vejene i weekenden, er det en god ide at køre i højre vejbane, når der er frit.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.