Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Nekrolog

Mads Holgers rejse fra fest til konservatisme

Mads Holger.
Mads Holger.

Han brændte sit lys i begge ender. Den 38-årige Mads Holger nåede utroligt meget i sit korte liv. Faktisk et helt livsværk, skønt hans eget liv blev så kort.

Mads Holger skrev romaner, var i en årrække kulturkritisk debattør i  Berlingske, for siden fra 2012 at være en flittig blogger på b.dk. Tillige havde han i en periode eget program på Radio24syv, og inspirerede og samlede desuden med sine mange engagementer en hel kreds af yngre borgerlige. Senest var han en flittig gæst på Folkemødet.

Blog: I går og i forgårs i Tisvilde

Mads Holger Norgaard Madsen, som hans fulde navn egentlig lød, var både lynende intelligent og samtidig et renæssancemenneske, der nød at holde hof i Københavns natteliv. Ofte sås han på natklubben Sunday, hvis ejere han havde et nært forhold til, og i en årrække arrangerede han selv fester til mere eksotiske destinationer som Marokko, Tyrkiet og Rusland for dele af det danske jetset.

I interviews berettede han om en forvirret, rodløs ungdom, der endte da han fandt ståsted i en konservativ livsanskuelse. Utallige var de blogs, hvor han begræd tabet af kultur og dannelse - ikke mindst i borgerligheden som Mads Holger i høj grad fandt åndløs. Det var som seriøs, usentimental kulturdebattør - ofte med et glimt i øjet - at han, der oprindeligt havde læst teologi, fandt sin plads. Ambitionen om at ville op og frem i samfundet besad Mads Holger også - i kraft af sin ildhu skrev han sig ind i det borgerlige Danmarks bevidsthed.

Blog: Roskildesyge

I det konservative miljø var han en kendt skikkelse, og i en periode var han hjemmehørende i Det Konservative Folkeparti. Her var Mads Holger kortvarigt folketingskandidat ved valget sidste år. Efter at have kaldt Konservative "en døende patient" op til valget brød partiet og han forbindelsen. Siden skrev Mads Holger om konservatismen og behandlede den konservative tænkning i en række radioudsendelser.

Mads Holger, der kortvarigt var gift med journalisten Paula Larrain, var søn af afdøde kunstmaler John Lindsay Little. Selv var han barnløs, og efterlader sig foruden sin kæreste såvel søster, som mor og mostre.

Berlingske bringer i onsdagsavisen en større nekrolog.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.