Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Madeleines mand skal fortælle verden om ny prinsesse

Ifølge den svenske avis, Expressen, får nyhedshungrede kongelige fans først flere detaljer om Madeleine og Chris O'Neills datter i aften.

Ifølge den svenske avis, Expressen, får nyhedshungrede kongelige fans først flere detaljer om Madeleine og Chris O'Neills datter i aften. Foto fra forlovelsen.
Ifølge den svenske avis, Expressen, får nyhedshungrede kongelige fans først flere detaljer om Madeleine og Chris O'Neills datter i aften. Foto fra forlovelsen.

Ifølge den svenske avis, Expressen, får nyhedshungrede kongelige fans først flere detaljer om Madeleine og Chris O'Neills datter i aften.

Det bliver klokken 18, dansk tid, at der vil blive holdt en pressemøde. Her forventes det, at Madeleines mand, Chris O'Neill, på ægte kongelig vis vil fortælle om den nye svenske prinsesse, der kom til verden på New York Prebyterian Weill Cornell Medical Center i New York torsdag aften 22.41 amerikansk tid (04.41 dansk tid).

Og hvis Chris O'Neill, der ikke ønskede at blive udstyret med en kongelig titel, fordi han ikke ville opgive sit engelsk/amerikanske statsborgerskab, skal gøre sig håb om at komme tættere på svenskerne, skal han helst stille op og svare beredvilligt på spørgsmålene fra pressen, som både kronprins Frederik og prins Joachim har gjort, de fire gange de hver især er blevet fædre.

For ifølge Lars Hovbakke Sørensen, som er ekspert i de europæiske kongehuse og ekstern lektor ved Københavns Universitet, så er både Madeleine og Chris O'Neill allerede blevet dømt ude i kulden af svenskerne.

- Det kommer meget an på, hvordan Madeleine og hendes mand vælger at håndtere forholdet til Sverige. De har tidligere været kritiseret for at opholde sig for meget i USA og tænke for lidt på, at de også er officielle repræsentanter for Sverige. Hvis de vælger, at dåben skal foregå i USA og ikke kommer hjem ret tit og viser datteren frem, så bliver svenskerne mere ligeglade, spår Hovbakke.

Dog peger han på, at det svensk/amerikanske par snildt kan rette op på deres manglende popularitet hinsidan.

- Hvis de vil styrke kongehuset generelt, så skal de helt klart begynde at optræde mere på den hjemlige svenske scene. Opholde sig mere i Sverige, end de har gjort hidtil og stille op til flere officielle arrangementer, som Lars Hovbakke tidligere har udtalt til bt.dk.

Allerede i januar kom det frem, at Madeleine havde 'fået lov' af den svenske konge til at føde i New York, fordi parret bor i byen, hvor de begge har deres arbejde. Madeleine arbejder i dronning Silvias velgørenhedsfond Childhood, mens Chris O'Neill har sit eget firma, hvor han arbejder med valuta.

Kritikken af parret har især gået på, at de viser sig alt for lidt i Madeleines hjemland. De er alt for lidt til stede også ved de store officielle arrangementer som for eksempel Nobel prisuddelingen.

Men hvis parret vælger, at deres datter som har svensk/amerikansk statsborgerskab, skal døbes i Sverige, vil det formentlig rette noget op på deres dalende popularitet.

Og hvis den lille familie begynder at opholde sig mere i Sverige, så har de  allerede en storslået bolig stillet til rådighed, nemlig Villa Parkudden, der ligger i det eksklusive kvarter Djurgården i Stockholm.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.