Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Måske slut med billige bajere - pant på grænsedåser på vej

Tyskerne barsler med et nyt dåsepantsystem i grænsesupermarkederne, der vil hæve priserne på billige dåsebajere.

Tyskerne barsler med et nyt dåsepantsystem i grænsesupermarkederne, der vil hæve priserne på billige dåsebajere.
Tyskerne barsler med et nyt dåsepantsystem i grænsesupermarkederne, der vil hæve priserne på billige dåsebajere.

Når danskerne køber billige dåsebajere ved grænsen, kan de ifølge Flensborg Avis i fremtiden komme til at betale for panten.

Lige nu skal der betales pant for øl- og sodavandsdåser i både Danmark og Tyskland, men i grænsebutikkerne skal der ikke betales pant, hvilket har resulteret i, at danskerne hvert år slæber mere end én milliard øl- og sodavandsdåser over grænsen, skriver Flensborg Avis.

Men den trafik skal være slut nu, fastslår den slesvig-holstenske regering, som arbejder med et forslag om, at det danske pantsystem frem over også skal bruges til de øl- og sodavandsdåser, danskerne køber i den tyske grænsehandel.

Det er den slesvig-holstenske miljøminister, Robert Habeck fra partiet De Grønne, der har fremlagt forslaget.

»Dermed bliver der lagt låg på en sag, der længe har været en grænseoverskridende konflikt,« siger han til Flensborg Avis.

Aftalen er angiveligt klar til at blive underskrevet af regeringerne i Kiel og København, men endnu vil den danske miljøminister Kirsten Brosbøl (S) ikke løfte sløret for en eventuel aftale.

»Jeg kan bekræfte, at vi er i en god dialog med Tyskland og Slesvig-Holsten om en løsning på pant fra emballage i grænsehandelen,« siger hun til Flensborg Avis.

Adskillige danske ministre har i årevis kæmpet for at få Tyskland til at droppe undtagelsen om pantfri dåser i grænsehandelen, mens man fra tysk side ifølge Flensborg Avis har været bange for at miste de mange tusinde job, som der knytter sig til grænsehandlen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.