Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Måling: Hver anden offentligt ansatte føler sig stresset

En undersøgelse, som Megafon har lavet, viser at offentligt ansatte føler sig pressede på jobbet.

Offentligt ansatte må løbe hurtigere, end de gjorde for fem år siden, og halvdelen af dem føler sig stressede.

Det viser en spørgeundersøgelse, som Megafon har lavet for Politiken og TV2, og som får Malene Friis Andersen, der forsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, til at advare mod at presse de ansatte i kommuner, stat og regioner for hårdt.

- Var jeg arbejdsgiver i det offentlige, ville jeg helt klart være alarmeret, siger hun til Politiken.

Sammenligner man svarene fra de offentligt ansatte med dem, der er afgivet fra de ansatte i det private erhvervsliv, er der langt færre, der mærker større arbejdspres og som føler sig stressede.

Michael Ziegler (K), der foruden at være borgmester i Høje Taastrup Kommune også er formand for løn- og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening, afviser at der er tale om en stressepidemi.

- Hvis man nu ser på andelen af anerkendte arbejdsskader, så udgør de psykiske arbejdsskader kun 7 procent - og det tal har gennem årene været nogenlunde konstant.

- Det, synes jeg da, er en indikator på, at det ikke er så slemt, som mange vil gøre det til, siger han til avisen.

Statens personalekontor, Moderniseringsstyrelsen, siger dog at man er opmærksom på problemet.

- Der sker løbende forandringer på de statslige arbejdspladser, og det kan betyde, at nogen oplever et øget arbejdspres.

- Det er naturligvis noget, der skal tages alvorligt. Moderniseringsstyrelsen har et stort fokus på, hvordan man kan understøtte et godt psykisk arbejdsmiljø på de statslige arbejdspladser, hedder det i en skriftlig kommentar til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.