Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lun luft fra syd må vige for vinterligt vejr fra onsdag

Ugen begynder med tæt tåge mange steder i landet og slutter med faldende temperaturer og nattefrost, spår DMI.

Fra onsdag og resten af ugen ser det ifølge DMI ud til, at vejret bliver mere vinterligt med faldende temperaturer og blæst. Scanpix/Anders Debel Hansen/arkiv
Fra onsdag og resten af ugen ser det ifølge DMI ud til, at vejret bliver mere vinterligt med faldende temperaturer og blæst. Scanpix/Anders Debel Hansen/arkiv

Lun luft fra syd giver dage med solchancer og dagtemperaturer på op mod ti grader lokalt først på ugen.

Fra onsdag og resten af ugen ser det til gengæld ud til, at vejret bliver mere vinterligt med faldende temperaturer og blæst.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Lars Henriksen tidligt mandag morgen.

»Mandag er lidt speciel, idet vi lige nu har et varsel ude om tæt tåge i store dele af Jylland og på Fyn. Men det skulle gerne være ovre i løbet af morgen- og formiddagstimerne,« siger han.

DMI har tidligt mandag morgen udsendt et tågevarsel gældende for Lolland-Falster, Næstved, Vordingborg, Kalundborg, Slagelse, Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Herning, Ikast-Brande, Viborg og Ringkøbing-Skjern.

Her forventer DMI tæt tåge med en sigtbarhed på under 100 meter mange steder.

»Ellers bliver mandagen en dag med mange skyer. Særligt i den sydøstlige del af landet, hvor der også vil være perioder med regn,« siger Lars Henriksen.

Dagtemperaturerne vil ligge på mellem tre og seks grader.

Tirsdag begynder dagen med regn over den sydlige del af landet, men i løbet af dagen ser det ifølge DMI ud til at klare op især mod vest. Temperaturerne vil ligge på mellem tre og seks graders varme.

Fra midt på ugen og frem til weekenden bliver det overvejende tørt, men samtidig vil temperaturerne falde. Om natten kan temperaturen således nå ned på syv graders frost.

»Vi skal tilbage til en situation, hvor vi i dagtimerne får mellem en og fire graders varme, og om natten bliver det med nattefrost flere steder,« siger Lars Henriksen.

»Nattefrosten vil nok overvejende blive inde midt i landet, da vi får god, frisk og stedvis hård østenvind. Så det bliver altså desværre nok lidt mere vinterligt midt og sidst på ugen.«

»Det vil sige, at det bliver koldere. Og med vinden vil det faktisk føles ganske koldt,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.