Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lukkethed kan koste Wonderful Copenhagen millioner i støtte

Et politisk flertal i Region Hovedstaden vil have, at Wonderful Copenhagen skal give en garanti for, at man fremover vil give offentligheden adgang til fonden.

Wonderful Copenhagen skal give en garanti for, at man fremover vil give offentligheden adgang til fonden. Ellers bliver den resultatkontrakt, der skal sikre selskabet 112 millioner kroner de næste tre år, ikke forlænget af Region Hovedstaden, skriver metroxpress.

Sådan lyder kravet fra et politisk flertal i regionen bestående af De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre efter et møde i forretningsudvalget.

»Vi har sagt, at vi vil se et notat fra administrationen, som beskriver, om de har tænkt sig at leve op til de offentlighedskrav, som vi har stillet,« siger Mette Abildgaard (K) til metroxpress.

Enhedslisten vil ikke give Wonderful Copenhagen flere penge, før der er placeret et ansvar for Eurovision-skandalen. Noget som Statsforvaltningen og Rigsrevisionen lige nu ser nærmere på.

»Vi er ikke klar til at forlænge kontrakten på nuværende tidspunkt, for vi har en række forbehold og betingelser. Vi er bare glade for, at vi har ryggen fri og ikke fik sagt ja til en ny kontrakt på et tidligere tidspunkt,« siger Susanne Langer (EL) til metroxpress.

Socialdemokraterne bakker dog ikke op om de andre partier i regionen.

»Vi er tilfredse med det nuværende udkast til en resultatkontrakt. Vi synes, at den er stærk. Blandt andet, fordi deres bestyrelsesformand skal sætte gang i en åbenhedsindsats og indrapportere til os inden udgangen af 2015,« siger Lars Gaardhøj (S) til metroxpress.

Wonderful Copenhagen har ikke ønsket at kommentere sagen, skriver metroxpress.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.