Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lukket trappe: Nu går det fremad under Nørreport

Der er - i bogstaveligste forstand - lys for enden af tunnellen under Nørreport Station.

Nedgangen til Metroen fra fjerntogsperronen på Nørreport Station er spærret de næste fem måneder.
Nedgangen til Metroen fra fjerntogsperronen på Nørreport Station er spærret de næste fem måneder.

Den skulle egentlig allerede være åbnet, trappen og gangtunnellen mellem Frederiksborggade og tog- og metroperronerne under Nørreport Station. Men nu er der fremskridt.

Gravearbejdet har været ramt af flere forsinkelser, fordi grundvand er trængt ind i tunnelen. Men ved at pumpe flydende cement ind i utæthederne omkring den nye tunnel, er problemet med det indstrømmende vand blevet løst, og Banedanmark forventer nu, at den nye tunnel bryder igennem til den eksisterende tunnel sidst i april.

Derfor er det nu nødvendigt at lukke de eksisterende trapper mellem Metrostationen og Nørreport Station indtil midt i august. I den periode må rejsende tage omvejen via gaden eller de øvrige trapper. Derefter vil den ene af de to nuværende trapper blive åbnet på skift, indtil den nye adgangsvej fra Frederiksborgvej åbner sidst på året.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.