Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LTF-leder klager over politiet: Bliver fulgt »konstant på meget, meget tæt hold«

LTFs selverklærede leder, Shuaib Khan, har – ifølge eget udsagn – været mandsopdækket af politiet, siden han blev løsladt i oktober.

Arkivfoto: Københavns Politi bekræfter over for Berlingske, at man via advokat Michael Juul Eriksen har modtaget en klage fra Shuaib Khan, men fordi der er tale om en klage, kan man ikke kommentere sagen.
Arkivfoto: Københavns Politi bekræfter over for Berlingske, at man via advokat Michael Juul Eriksen har modtaget en klage fra Shuaib Khan, men fordi der er tale om en klage, kan man ikke kommentere sagen.

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF), der ifølge politiet spiller en nøglerolle i den verserende bandekrig i København, har nu klaget over politiet.

Det fortæller Shuaib Khans advokat, Michael Juul Eriksen, til Ekstra Bladet.

»Det, som han fortæller mig, er, at han bliver fulgt konstant på meget, meget tæt hold. De (politiet, red.) går lige ved siden af ham, uanset hvor han færdes. Hvis han går ind i en butik, følger de efter eller venter ude foran. Hvis han forsvinder fra dem, spørger de folk, hvor han er, som om han var efterlyst,« siger Michael Juul Eriksen til avisen og understreger, at Shuaib Khan ikke er sigtet for noget.

Mandsopdækningen har ifølge Shuaib Khan været så massiv, at det tangerer systematisk chikane, og han har ifølge Michael Juul Eriksen berettet om adskillige episoder – eksempelvis at politiet har fulgt med ind i opgangen, når han har været på familiebesøg.

Adspurgt om, hvorvidt hans klient ikke bare jamrer over noget, han selv er ude om, svarer Michael Juul Eriksen, at Khan godt ved, at sagen ikke »appellerer til den brede befolkning, at man skal have ondt af ham«, men at hans klient og han håber, at der er respekt om, at alle skal behandles lige i et retssystem som det danske – herunder også bandeledere.

Københavns Politi bekræfter over for Berlingske, at man via Michael Juul Eriksen har modtaget en klage fra Shuaib Khan, men fordi der er tale om en klage, kan man ikke kommentere sagen yderligere.

 

Shuaib Khan blev løsladt 27. oktober efter en kortere dom for trusler mod en betjent i forbindelse med en visitation på Blågårds Plads på Indre Nørrebro i København natten mellem 31. juli og 1. august.

I forbindelse med sagen krævede anklagemyndigheden, at Khan blev udvist fra Danmark, men på grund af hans manglende tilknytning til forældrenes hjemland fik anklageren ikke medhold.

Sagen fik stor politisk bevågenhed, fordi Khan er selverklæret leder af banden Loyal to Familia (LTF), som den 31-årige dansk-pakistaner fortalte i et interview med Berlingske i sommer.

LTF spiller ifølge politiet en nøglerolle i flere af de verserende bandekrige rundt i Danmark – blandt andet bandekrigen i København, som foreløbig har kostet tre liv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.