Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Loyale bankkunder snyder sig selv for penge

Hvis bankkunder skifter bank, kan der være mange penge at spare, viser en ny undersøgelse. Mange kunder betaler for meget for deres lån.

I Danske Bank, Nordea og Jyske Bank er der kunder, som betaler op mod 40 procent for meget for deres lån. Det skriver Jyllands-Posten.

De dyre lån afsløres i en ny undersøgelse fra prissammenligningshjemmesiden Mybanker.dk, som har sammenlignet mere end 3.000 bankkunders nuværende renter med de renter, som konkurrerende banker er villige til at låne dem penge til.

»Loyale kunder har et kæmpe potentiale for at spare penge ved at skifte bank eller forhandle med deres nuværende bankforbindelse. Vi oplever, at langt de fleste kunder kan blive bedre stillet,« siger Rune Mikkelsen, analytiker i Mybanker.dk, til Jyllands-Posten.

Danske Banks kunder har mest at hente ved at skifte bank. Ifølge undersøgelsen betaler de i gennemsnit 6,9 procent i rente på deres boliglån og 6,2 procent på deres andelsboliglån, hvorimod de kan få en rente på henholdsvis 4,6 og 3,7, hvis de sender deres lån i udbud på Mybankers hjemmeside.

Også kunder i Nordea og Jyske Bank kan spare betydeligt ved at skifte bank.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mener ikke, forbrugerne er aktive nok, og den vil have danskerne op af sofaen.

Kim Valentin, der er privatøkonomisk rådgiver og indehaver af Finanshuset i Fredensborg, opfordrer kunderne til at udfordre deres nuværende bank.

I Danske Bank kalder man undersøgelsen for »interessant«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.