Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lokalpolitiker sigtet for rufferi i sag om sexorgie

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet byrådspolitiker fra Syddjurs for rufferi. Han er løsladt igen.

Per Zeidler fra Syddjurs Kommune efterforskes ifølge Århus Stiftstidende i en sag, der omhandler et sexorgie i et forsamlingshus. Arkivfoto.
Per Zeidler fra Syddjurs Kommune efterforskes ifølge Århus Stiftstidende i en sag, der omhandler et sexorgie i et forsamlingshus. Arkivfoto.

En 54-årig mand, der ifølge Ritzaus oplysninger er identisk med byrådspolitiker Per Zeidler fra Syddjurs Kommune, blev onsdag anholdt og sigtet for rufferi.

Det oplyser Østjyllands Politi til Ritzau.

En anden 54-årig mand fra Vejle blev ligeledes anholdt og sigtet for rufferi.

»De blev begge løsladt igen efter endt afhøring, men de er fortsat sigtet,« oplyser kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen, Østjyllands Politi.

Per Zeidler er kommet i vælten, efter at han i Århus Stiftstidende beskyldes for at deltaget i sexarrangementer.

I mindst to tilfælde har han ifølge avisens oplysninger kørt to kvinder til et sexarrangement i et forsamlingshus ved Vejle.

I et tilfælde var der et byrådsmøde i Syddjurs Kommune, mens arrangementet fandt sted.

Sagen har fået Syddjurs' borgmester, Claus Wistoft (V), til at opfordre byrådspolitikeren til at trække sig fra sit politiske arbejde.

»Man må sige, at den seneste historie er så veldokumenteret omkring hans tilstedeværelse (ved sexarrangementerne, red). Selve involveringen forholder jeg mig ikke til - det må politiet gøre.«

»Men det får en karakter, der er ved at være så umoralsk, at jeg skrider til at opfordre Per Zeidler til at trække sig fra sit arbejde,« siger Claus Wistoft til Ritzau.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Zeidler.

Han har dog over for Århus Stiftstidende afvist, at han er arrangør eller kunde ved sexarrangementerne.

Per Zeidler er formand for Udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs Kommune.

Udvalget er torsdag eftermiddag indkaldt til et ekstraordinært møde om sagen.

Lokalpolitikeren var tidligere spidskandidat for Liberal Alliance i kommunen. 1. oktober forlod han partiet og dannede herefter Social Liberal Borgerliste.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.