Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Loft bar homorygte med til Troels Lund

Direktør for Skat København, Erling Andersen, videregav rygtet om, at Stephen Kinnock skulle være biseksuel til departementchef Peter Loft.

Erling Andersen, direktør i SKAT København
Erling Andersen, direktør i SKAT København

Rygtet om at Stephen Kinnock skulle være biseksuel blev ført videre på et møde 1. september 2010 mellem Skat København og daværende departementschef Peter Loft.Rygtet endte på den måde hos daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), siger Erling Andersen.

Det fortæller Erling Andersen, der i dag afhøres i Skattekomissionen.

- Jeg er klart af den opfattelse, at jeg godt kan give oplysningen til Peter Loft, og han så holder det mellem os, siger Erling Andersen.

Lisbeth Rasmussen advarer
Da mødet mellem Erling Andersen, Lisbeth Rasmussen og daværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft  var overstået, skulle skattedirektør Lisbeth Rasmussen i følge Erling Andersen have advaret mod at give oplysningerne videre til Peter Loft.

- Han går ind og siger det til ministeren, skulle Lisbeth Rasmussen have sagt.

Erling Andersen giver også indtryk af, at han fortryder, at han nævnte rygtet:

- Hvis jeg havde vidst på det tidspunkt, hvordan han (Peter Loft, red.) ville håndtere den oplysning, havde han aldrig fået den. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at han ville give den oplysning videre til ministeren, siger EA.

Revisor startede rygtet

Det var Thorning-parrets egen revisor Frode Holm, der på et møde hos Skat København 26. august 2010, startede rygtet.

Erling Andersen forklarer, at oplysningen (om Kinnocks påståede biseksualitet, red.) blev brugt overfor Peter Loft som begrundelse for, hvorfor begge ægtefæller Kinnock og Helle Thorning-Schmidt ikke ville komme til møde med Skat om Kinnocks skattesag, der drejede sig om hans skattepligt i Danmark.

Erling Andersen ønskede ifølge egen forklaring at give sin chef, Peter Loft, et grundigt indblik i, hvorfor det møde, som Skat ellers havde krævet, ikke blev til noget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.