Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lønmodtagere: Arbejdsløse skal yde en indsats for dagpengene

Over halvdelen af lønmodtagerne mener, at man bør yde en samfundsindsats, hvis man modtager dagpenge.

Som dagpengemodtager må man yde en indsats for sin ydelse. Det mener 60 procent af lønmodtagerne ifølge en ny undersøgelse, som er lavet af arbejdsmarkedsforskere fra Aalborg Universitet for de to hovedorganisationer LO og FTF. Det skriver Information.

Det er særligt FTFs medlemmer, der mener, at »arbejdsløse skal yde en samfundsindsats, mens de modtager dagpenge«. 66 procent erklærer sig enige i udsagnet, mens det samme gælder for 53 procent af LOs medlemmer.

Henning Jørgensen, som er professor ved Aalborg Universitet og en af forskerne bag undersøgelsen, vurderer, at undersøgelsens resultat er et udtryk for, at mantraet om »ret og pligt«, som nuværende justitsministers Mette Frederiksen (S) slog på tromme for i sin tid som beskæftigelsesminister, er slået igennem.

»Man kan sige, at begrebet ’ret og pligt<saxo:ch value="226 128 153"/> er slået igennem hos lønmodtagerne som noget, hvor man ikke bare kan få støtte uden at gøre noget for det. Mette Frederiksen har ikke levet forgæves,« siger Henning Jørgensen til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.