Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke og Kjærsgaard deltager ved prinsens bisættelse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, deltager ved ceremoni for prinsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger sammen med sin kone Sólrun blomster på Amalienborg slotsplads i Prins Henriks minde. Søndag den 18. februar 2018ds. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger sammen med sin kone Sólrun blomster på Amalienborg slotsplads i Prins Henriks minde. Søndag den 18. februar 2018ds. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)

København. I hvert fald to repræsentanter for det officielle Danmark er med, når prins Henrik bisættes ved en privat ceremoni tirsdag formiddag i Christiansborg Slotskirke.

Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen samt Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Kongehuset har tidligere oplyst, at bisættelsen tirsdag klokken 11 bliver en mindre ceremoni efter prinsens eget ønske.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræftede søndag under et besøg ved Amalienborg Slotsplads, at han deltager.

Folketingets formands kontor oplyser søndag, at også Pia Kjærsgaard er på gæstelisten.

Det var søndag eftermiddag ikke muligt at få oplyst via kongehuset, om der deltager andre repræsentanter for det officielle Danmark ved bisættelsen.

Det svenske kongehus oplyste via nyhedsbureauet TT tidligere på ugen, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia ikke deltager ved ceremonien.

Kongen har holdt fast i sin plan om at rejse til OL i Sydkorea som en naturlig konsekvens af, at den danske kongefamilie har bestemt, at kun de nærmeste skal deltage.

Det norske kongehus har kondoleret, men ikke oplyst om eventuel deltagelse.

Kongelig konfessionarius og tidligere biskop Erik Norman Svendsen skal forestå bisættelsen.

Mandag - dagen før bisættelsen - er et særligt publikum indbudt i slotskirken klokken 13.

Der er ikke offentliggjort en gæsteliste, men det er repræsentanter for erhvervslivet, prinsens protektioner, venner og gudbørn, der her får mulighed for at tage afsked med prinsen.

Offentligheden har siden lørdag haft mulighed for at se prinsen, der ligger på castrum doloris - på smertens leje - i slotskirken.

Det er en gammel tradition, hvor den lukkede kiste stilles frem på en båre på en forhøjning.

Lørdag eftermiddag besøgte 5081 personer kirken, og søndag har der også været stort fremmøde.

Sidste mulighed for offentligheden for at se båren med den flagsmykkede kiste og prinsens ordener er mandag eftermiddag fra klokken 15 til 19.

Prins Henrik sov stille ind tirsdag aften på Fredensborg Slot.

Efter bisættelsen skal han kremeres. En del af asken skal spredes i danske farvande, mens den anden del nedsættes i en urne i den private del af Fredensborg Slotshave.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.