Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løbsk vindmølle risikerer at vælte

Politiet har afspærret et stort område rundt om en vindmølle, der er kommet ud af kontrol sydvest for Nykøbing Mors. Der er stor risiko for, at møllen vil vælte senere fredag.

En vindmølle sydvest for Nykøbing Mors er kommet ud af kontrol og står nu og svajer frem og tilbage med fare for at vælte med fritflyvende løsrevne vinger til følge.

»Møllens teknik, bremser og gearkasse er formegentlig brudt sammen, så nu kører den bare løbsk. Jo mere det blæser, jo hurtigere kører den. Mølletårnet svajer fra side til side, så der er risiko for, at den vælter inden for den nærmeste fremtid,« siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

Politiet blev allerede torsdag eftermiddag gjort opmærksom på den løbske mølle.

»Siden har hjemmeværnet været til stede deroppe, og vi spærrede af så snart, vi opdagede det. Men vi lader den sådan set bare sejle sin egen sø, for vi kan ikke rigtig gøre noget,« siger Henrik Nielsen.

Politiet bad torsdag om hjælp fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, der har beregnet hvor stort et område, politiet har skullet afspærre for at undgå, at folk blev ramt af den 40 meter høje mølle eller løsrevne dele fra den.

»Vi har afspærret et stor område omkring møllen. Vi har en formodning om, at når den vælter, så vil vingerne blive flået af og flyve rundt - og der har vi lavet et sikkerhedsområde, så vi ikke får nogen, der bliver ramt af vildfarne vinger,« siger Henrik Nielsen.

En af de større veje på Mors, Næssundvej, løber lige forbi vindmøllen, og politiet har valgt at afspærre godt en kilometer af vejen.

Det er umuligt at komme op i vindmøllens kasse, så derfor er det uvist, hvad der er skyld i den løbske vindmølle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.