Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Livsstilsekspert: Genbrug udtrykker idealistisk forbrug

Jagten på unikke ting og ønsket om at leve bæredygtigt får kunder til at strømme til genbrugsbutikkerne.

Det er et opgør med brug-og-smid-væk-kulturen. Og så er det en mulighed for at skille sig ud fra den leverpostejfarvede masse. Uden at det koster en formue.

Kunderne strømmer til genbrugsbutikkerne, og tendensen hænger nøje sammen med idealisme og ønsket om at få fingrene i specielle produkter.

Det vurderer livsstilsekspert og kommunikationsrådgiver Henrik Byager.

- Butikkernes overskud går til et godt formål. Og fordi tingene er brugte, kan man sige, at man handler bæredygtigt og er med til at skåne kloden.

- Men en måske vigtigere del af forklaringen er, at man kan få nogle sjove varer, der skiller sig ud fra den leverpostejfarvede mængde af masseproducerede møbler og tøj, som vi alle har fra Ikea og H&M, siger han.

Både Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission, Kirkens Korshær og Blå Kors melder om fremgang i omsætningen i organisationernes genbrugsforretninger.

Generelt er det da også blevet mere velset at købe brugte varer, påpeger Henrik Byager.

- Vi klapper hinanden på skulderen og poster det på Facebook, når vi gør et fund. Der er stort set ingen, der siger, at det er ulækkert eller underligt at købe brugt tøj eller brugte møbler, siger Henrik Byager.

- Det er socialt acceptabelt nu. Derfor løfter det sig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.