Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Livreddere har allerede været 200 ture i vandet

På en uge har TrygFondens livreddere været knap 200 gange i vandet for at hjælpe badende. Børn er mest udsat.

Forældre skal passe rigtig godt på børnene, hvis de tager ud for at bade. Sådan lyder opfordringen fra TrygFonden, der bemander 36 livreddertårne ved strande og havnebade. Arkivfoto. Scanpix/Christian Als
Forældre skal passe rigtig godt på børnene, hvis de tager ud for at bade. Sådan lyder opfordringen fra TrygFonden, der bemander 36 livreddertårne ved strande og havnebade. Arkivfoto. Scanpix/Christian Als

Der har ikke været meget tid til at slikke sol for livredderne den seneste uges tid.

I åbningsugen for TrygFondens 36 tårne har redderne nemlig været en tur i vandet knap 200 gange for at hjælpe badende i farlige situationer.

Det oplyser programchef René Højer, der har stået bag kystlivredningstjenesten i snart tyve år.

- Livredderne har bestemt gjort gavn den første uge, siger han.

Særligt en enkelt indsats betød forskellen mellem liv og død, da en fireårig pige hoppede i vandet ved Havnebadet på Islands Brygge, mens forældrene kiggede væk. Heldigvis hev en årvågen livredder hende op igen, inden det gik rigtigt galt.

Derfor er budskabet fra TrygFondens livreddere klart, nu hvor sommerferien er i gang: Forældre skal holde skarpt øje med de små ved vandet.

- Vores baderåd nummer fem hedder: Slip ikke børn af syne, og det mener vi faktisk rigtig alvorligt, siger René Højer.

- Forældre skal være tæt på børnene hele tiden og holde øje med dem. Så det er ikke noget med at ligge og læse en bog, mens børnene leger ude i vandkanten, tilføjer han.

I alt har TrygFonden registreret knap 6000 aktioner i uge 25. Størstedelen af aktionerne er oplysende, hvor livredderne har gået rundt på stranden og talt med de badende.

De københavnske livreddere har haft travlest. Foruden den livreddende aktion ved Islands Brygge har redderne blandt andet ydet førstehjælp 60 gange og stået bag 2151 såkaldt oplysende indsatser.

Alt i alt skiller den første uge sig dog ikke ud, oplyser René Højer.

- Man kan nogenlunde sammenligne antallet af indsatser med sidste år. Ferien er begyndt, men den skal lige i gang, og vejret har heller ikke været særligt varmt, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.