Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Listeria-fund i økologisk mælk på Bornholm

Bornholmere med mælk i køleskabet fra Bornholms Andelsmejeri bør kigge en ekstra gang på kartonen, før de drikker. Den kan nemlig indeholde bakterien listeria monocytogenes.

Fødevarestyrelsen oplyser, at bakterien er blevet fundet i økologisk sødmælk og økologisk letmælk fra Bornholms Andelsmejeri.

Mælken er mindst holdbar til 11. april 2015 og produceret 4. april.

Bornholms Andelsmejeri trækker mælken tilbage, og ministeriet anbefaler forbrugerne at hælde mælken ud eller levere kartonen tilbage til butikken, hvor den er købt.

Listeria-bakterien blev fundet ved en egenkontrol. Den kan forårsage sygdom, og symptomerne er influenzalignende som feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Mælken er solgt i følgende forretninger på Bornholm:

Netto i Aakirkeby, Allinge, Nexø og i Rønne på St. Torv og Ø. Ringvej

Spar i Gudhjem, Aakirkeby og Nexø

Eurospar i Bornholmercentret Rønne

Grønbech og Co. ApS i Storegade Hasle

Statoil i Rønne

Dagrofa Bornholm A/S i Skovlund

BC Catering Bornholm

Super Brugsen i Rønne Syd, Allinge, Aakirkeby, Hasle og Klemensker

Dagli’Brugsen i Gudhjem, Nyker, Pedersker, Snogebæk, Svaneke, Tejn, Vestermarie, Østermarie og Østerlars

Kvickly i Nexø og Rønne

Fakta i Nexø

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.