Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lise Nørgaard-skulptur udsat for hærværk

Dagen før forfatterens 100-års fødselsdag er "hendes" skulptur på Algade i Roskilde udsat for hærværk.

Arkivfoto af skulpturen af Lise Nørgaard i Roskilde. Foto: Keld Navntoft
Arkivfoto af skulpturen af Lise Nørgaard i Roskilde. Foto: Keld Navntoft

Dagen før forfatteren Lise Nørgaards 100-års fødselsdag er en skulptur af forfatteren på Algade i Roskilde blevet overhældt med rød maling.

Hærværket er begået af ukendte gerningsmænd.

»Det virker fuldstændig meningsløst,« siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet fik anmeldelsen om hærværket tirsdag morgen.

Der er iværksat tekniske undersøgelser på stedet efter spor af gerningsmændene.

»Vi undersøger stedet for spor og undersøger, om gerningsmændene kan have efterladt et budskab på stedet,« siger Martin Bjerregaard.

»Umiddelbart virker det helt uforståeligt, og det, at det sker dagen før Lise Nørgaards fødselsdag, gør det endnu mere uforståeligt,« siger han.

Desuden søger politiet vidner, der eventuelt kan have set, hvem der har hældt maling på skulpturen.

Politiet vil blandt andet undersøge, om forretninger i Algade kan have fået billeder af hærværket på deres overvågningskameraer.

Skulpturen i bronze forstiller Roskildes bysbarn Lise Nørgaard siddende på en stenbænk. Den er lavet af billedhuggeren Mette Agerbæk og har stået på Algade siden 2010.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.