Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lise Nørgaard fejrer de 100 år med reception hos Gyldendal

Politikere, skuespillere og forfattere var onsdag samlet for at hylde Lise Nørgaard, der onsdag fylder 100 år.

Lise Nørgaard fylder onsdag 100 år. Her ses hun sammen med skuespiller Jesper Langberg ved en reception hos forlaget Gyldendal onsdag. Scanpix/Martin Sylvest
Lise Nørgaard fylder onsdag 100 år. Her ses hun sammen med skuespiller Jesper Langberg ved en reception hos forlaget Gyldendal onsdag. Scanpix/Martin Sylvest

Politikere, skuespillere og forfattere var alle samlet hos forlaget Gyldendal onsdag.

Ikke for at markere udgivelsen af en ny bog, men for at fejre hele Danmarks Lise Nørgaard.

Den tidligere journalist og »mor« til tv-serien »Matador« fylder nemlig 100 år onsdag.

Blandt gæsterne ved onsdagens reception var skuespilleren Per Pallesen, der spillede Tjener Boldt i »Matador«.

Flere andre fra »Matador« var også med. Blandt andet Susse Wold, der spillede Gitte Graa, Bent Mejding alias Jørgen Varnæs og Jesper Langberg, i serien kendt som Kristen Skjern.

Tidligere formand for Folketinget Mogens Lykketoft var også til stede samt digter og forfatter Benny Andersen.

Lise Nørgaard blev oprindeligt udlært som journalist på Roskilde Dagblad, hvor hun arbejdede i 14 år.

Siden var hun også tilknyttet dagbladet Politiken i 19 år, hvor hun var med til at udvikle avisens i dag så velkendte forbrugerjournalistik.

På Ugebladet Hjemmet blev hun kendt som kommentator og brevkasseredaktør og fortsatte i samme egenskab på Berlingske Tidende.

Hun har skrevet to populære erindringsbøger, »Kun en pige« fra 1992 og »De sendte en dame« fra 1993. Førstnævnte blev filmatiseret i 1995.

Lise Nørgaard er dog mest kendt for at stå bag tv-serien »Matador«.

Hun fik idéen til serien, som havde Erik Balling som instruktør, og skrev manuskriptet til knap halvdelen af de i alt 24 episoder.

Lise Nørgaard holder stadig skrivetrangen ved lige som skribent på bladet Korsbæk Tidende, som gæsterne i Korsbæk på Bakken køber for at læse fiktive artikler om karaktererne fra Matador.

Da Den Danske Publicistklub i år uddelte en ærestitel for første gang, gik den til hende.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.