Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Limousinekørende rigsrevisor får løftet pegefinger

Efter at have kørt til og fra arbejde i limousine, fik den tidligere rigsrevisor Henrik Otbo en tur i mediemøllen. Nu får både han og Rigsrevisionen en løftet pegefinger af Statsrevisorerne.

Rigsrevisor Henrik Otbo.
Rigsrevisor Henrik Otbo.

Limo-Otbo. Det blev Ekstra Bladets øgenavn til tidligere rigsrevisor Henrik Otbo, efter at avisen afslørede Otbos limousinekørsel og skattebetalte regninger til dyre hoteller og udlandsophold. Nu får han en næse af Statsrevisorerne.

- En rigsrevisor har en særlig forpligtelse til at vurdere rimeligheden og nødvendigheden af de udgifter, som rigsrevisor afholder over Rigsrevisionens budget. Statsrevisorerne går ud fra, at rigsrevisor og Rigsrevisionen er sig bevidst om den særlige forpligtigelse, som det er at være rollemodel for den offentlige forvaltning, lyder det fra Rigsrevisionens politiske overordnede, Statsrevisorerne.

Henrik Otbo nåede at køre i limousine for 252.030 kroner på skatteborgernes regning, og ifølge Otbo selv var den luksuriøse transport nødvendig efter en knæoperation, der gjorde det umuligt for ham at køre i taxa. Han skal dog ikke betale pengene tilbage, konkluderer Statsrevisorerne, fordi udgifterne »generelt er afholdt i overensstemmelse med gældende regler.«

- Der er dog konstateret nogle formelle fejl og mangler i dokumentationen af udlandsrejser. Statsrevisorerne konstaterer, at Rigsrevisionen finder, at ingen af disse fejl og mangler er så væsentlige, at de bør give anledning til påtale eller krav om tilbagebetaling over for Henrik Otbo, lyder det i udtalelsen.

Det er første gang i formandens næsten 20 år, at Statsrevisorerne har udtalt kritik af Rigsrevisionen.

- Rigsrevisionen har fået ridser i lakken på grund af denne sag. Vi forventer, at den institution, der skal kontrollere staten, selv foregår med et godt eksempel. Og det er desværre ikke tilfældet her, siger Statsrevisorernes formand, Peder Larsen, til ekstrabladet.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.