Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lilleholt vil helst købe hus med godt bredbånd

Teleminister Lars Christian Lilleholt (V) forstår ønsker om mere målrettede investeringer i dansk bredbånd.

- Hvis jeg selv skulle købe et nyt hus, så ville jeg også have fokus på, om der var en fornuftig bredbåndsforbindelse, siger Lars Christian Lilleholt (V), der som energi- og forsyningsminister også er teleminister. Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
- Hvis jeg selv skulle købe et nyt hus, så ville jeg også have fokus på, om der var en fornuftig bredbåndsforbindelse, siger Lars Christian Lilleholt (V), der som energi- og forsyningsminister også er teleminister. Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

»Det er min hensigt at se på, hvordan vi kan gøre det bedre i praksis, når vi skal evaluere 2017-puljen.«

Sådan siger energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) efter kritik mod brugen af pengene fra regeringens bredbåndspulje.

Han har forståelse for ønsker om, at pengene fra bredbåndspuljen skal bruges mere målrettet i mindre befolkede områder.

Regeringen satte sidste år 200 millioner kroner til side til at forbedre mulighederne for at få hurtigt internet rundt om i landet.

Der er indtil videre brugt 80 millioner, men kritikere mener, at de ikke er blevet brugt de rigtige steder.

Blandt andet Folketingets udvalg for landdistrikter og øer.

Her undrer man sig over, at ingen yderkommuner i 2016 fik støtte fra bredbåndspuljen, mens der er givet støtte til projekter i Storkøbenhavn.

Udvalget har derfor kaldt Lars Christian Lilleholt (V), der som energi- og forsyningsminister også er teleminister, i samråd tirsdag.

Han peger dog på, at det ikke kun er i udkantsdanmark, at der er dårlig bredbåndsdækning.

»Jeg kan konstatere, at der også er tyndt befolkede lokalområder i Region Hovedstaden, hvor det er svært at få adgang til hurtigt internet,« siger Lars Christian Lilleholt.

Netop hurtige internetforbindelser bliver stadigt vigtigere, når danskerne køber ny bolig.

Uanset hvor man bor, forventer de fleste i dag hurtig elektronisk kontakt med omverdenen.

Mere end hver tredje mener, at en langsom bredbåndsforbindelse er udslagsgivende i forbindelse med huskøb. En væsentlig stigning i forhold til 2014, hvor det kun gjaldt hver fjerde.

Det viser en undersøgelse foretaget i maj for brancheforeningen Dansk Energi.

Lars Christian Lilleholt har forståelse for boligkøbernes ønsker om hurtigt internet.

»Hvis jeg selv skulle købe et nyt hus, så ville jeg også have fokus på, om der var en fornuftig bredbåndsforbindelse.«

»Derfor er jeg også glad for, at 88 procent af samtlige husstande og virksomheder i Danmark har en fornuftig bredbåndsforbindelse.«

»Det er bare ikke nok. Der er skal stadig initiativer til, og blandt andet derfor har regeringen etableret bredbåndspuljen,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.