Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lille bærbar ultralydsscanner skal sikre hurtig diagnose

To danske forskere har skabt en ultralydsscanner, som kan tages med overalt. Torsdag får de overrakt pris.

To danske forskere har skabt en bærbar ultralydsscanner, som kan sikre, at patienter får en hurtigere diagnose. Torsdag får de overrakt EliteForsk-prisen Grand Solution Prisen af Innovationsfonden i København.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

I fremtiden kan patienter blive undersøgt med ultralydsscanner i ambulancen, hos egen læge eller i hjemmet.

Og det er en banebrydende opfindelse, fordi den kan sikre, at patienter får en hurtigere og mere præcis diagnose.

Nu kan lægen selv tage stilling til, om patienten har det godt, skal indlægges eller i behandling. I dag skal patienter nemlig hele vejen til hospitalet for at få en ultralydsscanning. Og maskinen er både tung og svær at bruge.

Bag den nye opfindelse står professorerne Jørgen Arendt Jensen og Erik Vilain Thomsen fra DTU, som får overrakt den anerkendte forskningspris af kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

Den nye scanner vil koste en tiende del af, hvad de koster i dag. Og den vil levere skarpere billeder, som vil gøre det lettere at stille præcise diagnoser.

Innovationsfonden overrækker yderligere to EliteForsk-priser.

Årets Innovatør går til ph.d. Mads Tvillinggaard Bonde fra DTU for hans virtuelle undervisningsmiljøer.

Mens Årets Talenter går til erhvervsforskerne Carl Meusinger, Qi Hu og David Bue Petersen, der har skabt innovativ forskning for virksomheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.