Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Voldsom brand i børnehave på Nørrebro: Luk døre og vinduer

Hønsegården Børnehave på Nørrebro er i brand, og bygningen står højst sandsynligt ikke til at redde.

Politi.
Politi.

Søndag morgen er der udbrudt brand i børnehaven Hønsegården på Nørrebro.

Politiet opfordrer beboere i området til at lukke vinduer og blive indendøre, da branden udvikler kraftig røg.

Brandvæsenet har situationen under kontrol, men de er stadig i gang med at slukke branden, oplyser Københavns Politi til Berlingske.

»Vi har en brand i en fristående bygning i en baggård, som huser en børnehave. Flammerne er slukket nu, men de har skabt en del røg. Den er som udgangspunkt giftig, men der er ikke tale om kemisk røg som sådan. Hvis man bor i området og mærker røg i luften, opfordrer vi dog til, at man lukker vinduer og døre,« siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til Berlingske.

Alarmcentralen blev kontaktet om branden kl. 06:30 i morges.

Da branden opstod søndag, var der hverken børn eller personale til stede i børnehaven, så der er ingen tilskadekomne. Bygningnen står dog højst sandsynligt ikke til at redde.

»Hvad angår børnehaven, brænder den formentlig ned til grunden eller bliver som minimum uanvendelig. Med hensyn til, hvad de her stakkels børn skal stille op i morgen, ved jeg det ikke på nuværende tidspunkt, men jeg ved, at børnehavelederen er blevet kontaktet og er på vej til stedet. Og så er det en kommunal opgave at få klaret resten,« siger Henrik Stormer.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i København oplyser, at forældre med børn i daginstitutionen vil blive kontaktet  med besked om, hvor deres børn skal være.

Politiet kender endnu ikke årsagen til branden. Den får de først i morgen, når brandafdelingen har undersøgt stedet.

»Vi har ikke fået anmeldelser om, at der er blevet set nogen løbe fra stedet, så vi har ikke nogen formodning om, hvad det skyldes,« siger Henrik Stormer.

Politiet oplyser, at der er spærret af på Fælledvej mellem Nørrebrogade og Guldbergsgade.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.