Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lige nu ser jeg ingen anden udvej

Annabelle Saabye, 21 år Matchgruppe 2

Annabelle Saabye, 21 år er på kontanthjælp og i matchgruppe 2.
Annabelle Saabye, 21 år er på kontanthjælp og i matchgruppe 2.

Motivationen til at tage en uddannelse er der, men overskuddet er for øjeblikket ikke-eksisterende hos Annabelle Saabye, 21 år og kontanthjælpsmodtager i matchgruppe 2.

Det er anden gang, hun er på kontanthjælp, og i denne omgang er hun endt i jobcenteret Center for Kompetence og Beskæftigelse i København for en måned siden.

Hun blev færdig med 10. klasse for to år siden og har siden arbejdet en smule og gået på en HF-uddannelse, indtil hun indledte et liv som kontanthjælpsmodtager, da hun droppede ud af sin uddannelse i november sidste år.

»Jeg er ikke på kontanthjælp, fordi jeg synes, det er sjovt. Lige nu ser jeg bare ingen anden udvej,« forklarer hun.

Det var en række personlige problemer, der ikke gik op med lektier og lange skoledage, så uddannelsen bliver nødt til at vente til sommer,« fortæller Annabelle Saabye.

»Jeg vil supergerne begynde på HF igen, men jeg er ikke klar lige nu. Hvis jeg begyndte igen nu, ville jeg bare droppe ud igen. Det eneste, jeg har brug for, er noget tid, men så vil jeg også gøre min HF færdig og tage en pædagoguddannelse,« siger hun.

Jobcenteret har tilbudt hende et forløb på et pædagogværksted, og Annabelle Saabye er ikke i tvivl om, at hun nok skal ende med at skrive pædagog på CVet engang.

»Der er ikke noget så livgivende som børn. Jeg vil gerne være den, der kan aflæse børnenes signaler og gennemskue, hvis der er noget, der ikke er, som det skal være. Det er det, jeg vil lave,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.