Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

It-problemer sænker DSB's billetsalg landet over

Det er ikke muligt at købe billetter til DSB's tog, fordi it-problemer har lagt systemet ned, oplyser DSB.

Det er ikke muligt onsdag at købe en togbillet hos DSB. En teknisk fejl betyder, at alle salgskanaler er nede. Fejlen har også lagt DSB's hjemmeside og Rejseplanen ned og dele af DSB's interne kommunikation.

Det oplyser DSB, der ikke ved, hvor længe problemet vil stå på.

Det betyder, at flere billetkontrollører ikke er bevidst om situationen og stadig tjekker, om de rejsende har en billet. En eventuel afgift vil dog blive refunderet.

»Vi oplever desværre et ret omfattende systemnedbrud. Det betyder, at vores normale salgskanaler undtagen rejsekortet er nede,« siger underdirektør Aske Wieth-Knudsen, som er ansvarlig for DSB's produkter:

»For kunderne betyder det, at de ikke kan købe billetter i vores billetautomater, på vores app eller på vores hjemmeside. Så der er nedbrud over hele linjen.«

De tekniske problemer rækker så vidt, at DSB har problemer med at komme i kontakt med sit personale i togene. Der er dermed stadig billetkontrol nogle steder.

»Har man ikke et rejsekort, må man stige på toget. Vi er desværre også i den situation, at vi ikke kan sende besked ud til vores personale, fordi telefonsystemet også er nede,« siger Aske Wieth-Knudsen.

»Møder man personale, der ikke er orienteret om situationen, og skulle man mod forventning få en afgift, kan man få den eftergivet,« siger han.

Kunderne opfordres til at henvende sig til DSB Kundecenter for at få refunderet deres afgifter.

Det er endnu uklart præcis, hvad fejlen skyldes. DSB ved dog så meget, at det skyldes en teknisk fejl hos leverandøren af systemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.