Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Let foden fra speederen: Politiet foretager landsdækkende hastighedskontrol

Denne uge foretager politiet målrettet hastighedskontrol i hele landet, så der er god grund til at være opmærksom på farten.

Fra 21. - 27. august er der landsdækkende hastighedskontrol. Over en årrække har der været et fald i antallet af alvorlige trafikulykker og trafikdræbte, men i 2016 ændrede den udvikling sig til det værre.
Fra 21. - 27. august er der landsdækkende hastighedskontrol. Over en årrække har der været et fald i antallet af alvorlige trafikulykker og trafikdræbte, men i 2016 ændrede den udvikling sig til det værre.

Høj hastighed spiller ofte en afgørende rolle i forbindelse med trafikulykker. I denne uge er der en ekstra god grund til at holde sig inden for hastighedsbegrænsningen, idet politiet fra 21. til 27. august gennemfører en landsdækkende hastighedskontrol. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

»Hver eneste dag registrerer vi for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne,« siger Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter, Rigspolitiet.

Over en årrække har der været et fald i antallet af alvorlige trafikulykker og trafikdræbte, men i 2016 ændrede den udvikling sig desværre. Høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til de alvorlige ulykker med dræbte og hårdt tilskadekomne. Det er især på landevejene, at der bliver kørt for hurtigt.

»Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører over halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker,« siger Christian Berthelsen.

I op mod halvdelen af alle dødsulykker med almindelige personbiler i 2016, kørte føreren hurtigere end tilladt.

En undersøgelse fra Vejdirektoratet viste for nylig, at gennemsnitshastigheden de seneste år ser ud til at være faldet på jyske landeveje, i provinsbyerne og i de store byer, skriver DR.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.