Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lene E.: Lærere skal have finsk hjælp

Danske lærere skal have mere efteruddannelse og hjælpere i klassen efter finsk forbillede.

I sin grundlovstale i Vallensbæk understregede Økonomi- og Erhervsminister, Lene Espersen blandt andet, at det er vigtigt at styrke folkeskolelens lærere og deres arbejde. Balndt andet med mere efteruddannelse.

Hun mente også, at pensionerede lærere skal være assistenter i kasserne, og folk med anden faglig baggrund end lærere skal kunne undervise eleverne for at hjælpe lærerne, sagde Lene Espersen.

Skolen en smeltedigel
Mens regnvåde skyer trak op over Vallensbæk fortsatte Lene Espersen:

- Vi begynder at se flere konkurrerende privatskoler. Opsplitningen sker tidligere og tidligere. Derfor er det vigtigt at sikre vores folkeskole. Den er vores smeltedigel men også vores allermest formende kulturionstitution. Det er her samfundets sammenhængskraft bliver skabt.

Hjælp som i Finland
Som argument henviste økonomi- og erhvervsministeren til undersøgelser fra OECD, der siger, at læreren er den enkeltfaktor, der har størst betydning for folkeskoleeleverns faglige færdigheder

Lærerne fortjerner et klap på skulderen et srygstød, mente ministeren.

- Vi skal give lærerene hjælp i form af undervisningsassistenter som i f.eks. Finland med pensionerede lærere, der giver en hånd med eller personer med anden uddannelse, der skal have mulighed for at undervise i folkeskolen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.