Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lektiehjælpen halter på flere skoler

Der er alt for svingende kvalitet i lektiehjælpen på landets folkeskoler, mener både skoleledere og lærere, som kritiserer ordningen.

Der er alt for svingende kvalitet i lektiehjælpen på landets folkeskoler, mener både skoleledere og lærere, som kritiserer ordningen. Arkivfoto.
Der er alt for svingende kvalitet i lektiehjælpen på landets folkeskoler, mener både skoleledere og lærere, som kritiserer ordningen. Arkivfoto.

Lektiehjælpen halter på landets folkeskoler, og langt fra alle elever får ordentlig hjælp.

Nogle steder er det kun pædagoger og ikke lærere, som er til stede ved lektiehjælpen, og andre steder må 100 elever deles om opmærksomheden fra bare to lærere, skriver Fyens Stiftstidende.

Eksemplerne stammer fra Skolelederforeningen og Danmarks Lærerforening, der begge retter kritik mod lektiehjælpen, som er en del af den nye folkeskolereform.

Ifølge Claus Hjortdal, der er formand i Skolelederforeningen, skyldes problemerne, at lektiehjælpen lige nu befinder sig i en overgangsperiode, da lektiehjælpen er frivillig frem til et kommende folketingsvalg. Derudover ligger lektiehjælpen i ydertimerne, og begge forhold gør det svært at tilbyde ordentlig lektiehjælp til eleverne.

»Det er et nedprioriteret område uden ressourcer,« siger Claus Hjortdal til Fyens Stiftstidende.

I Danmarks Lærerforening mener formand Anders Bondo Christensen dog, at lektiehjælpen er god for de elever, som har behov for hjælpen. Men det er vigtigt, at børnene oplever kvalitet i lektiehjælpen, og at det er andet end opbevaring af eleverne, som de oplever flere steder, understreger han over for avisen.

Lektiehjælpen ventes at blive obligatorisk efter folketingsvalget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.