Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lejerbo står bag beboerkrav om bevogtning i Mjølnerparken

Lejerbo København deler beboerønske om politibevogtning i Mjølnerparken efter fem skudepisoder i området.

Arkivfoto. Lejerbo København deler beboerønske om politibevogtning i Mjølnerparken efter fem skudepisoder i området.
Arkivfoto. Lejerbo København deler beboerønske om politibevogtning i Mjølnerparken efter fem skudepisoder i området.

Lejerbo København står bag ønsket hos beboerforeningen i Mjølnerparken om politibevogtning i det almennyttige boligområde.

Et krav, som er fremsat af beboerforeningens formand, Søren Dalsgaard, efter torsdagens skuddrab på en 22-årig mand - den femte skudepisode i området siden sommer.

»Det bakker vi 100 procent op om. Vi forstår i den grad, hvor svært det er at være beboer i Mjølnerparken og den frustration og utryghed, der er,« siger forretningsfører Steffen Boel Jørgensen, Lejerbo København.

»Jeg ved godt, det er meget utraditionelt, men man er nødt til at vise de 2000 borgere i Mjølnerparken, at de også er omfattet af civilisationens grundydelser,« siger han.

Modsat andre skyderier, der er sket om aftenen og natten, foregik torsdagens skyderi om eftermiddagen. Det er en afgørende ny situation, lyder det fra forretningsføreren.

»Det, der gør det ekstra slemt, er, at nu sker det også ved højlys dag, og at man åbenlyst går efter at dræbe tilsyneladende tilfældige ofre. Det kan dårligt blive værre,« siger Steffen Boel Jørgensen.

Han afviser, at boligforeningen selv kan løse problemet ved at postere egne vagter.

»Jeg tror ikke, at et privat vagtværn kan gøre noget ved de her typer. Vi taler jo ikke om ballade ved en halfest.«

»Det andet er, at vi jo ikke skal overtage en myndigheds opgave på en selvtægtsagtig måde, som også vil påføre vores lejere ekstra udgifter,« siger Steffen Boel Jørgensen.

Lejerbo har hidtil ikke haft problemer med at udleje boligerne i Mjølnerparken, men det kan den seneste tids uro måske ændre.

»Det har altid været et meget populært sted at bo, og der er ingen tomme lejligheder. Men flere kommer og siger, at nu er det for meget, specielt hvis de har børn.«

»Men det er det mindste af det. Det her er et samfundsproblem, der handler om beskyttelse af borgerne,« siger Steffen Boel Jørgensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.