Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Legende skolebørn finder narko i buskads ved skolen

Ikke første gang, at der findes narko på eller ved skole i Otterup. Skoleleder mistænker ikke skolens elever.

ARKIVFOTO: Shutterstock
ARKIVFOTO: Shutterstock

Skolebørn fra 3. klasse på Sletten Skole i Otterup på Nordfyn har fundet et større parti amfetamin i et buskads over for skolen. Stoffet lå på et sted, hvor eleverne plejer at lege i frikvartererne.

Det hvide pulver lå i poser, der var proppet ned i et glas, som var delvist nedgravet.

Ingen kom galt afsted. En af eleverne blev sendt til læge, da han havde forsøgt at åbne glasset, men han er heldigvis uskadt, oplyser skoleleder Hans Jørgen Larsen i en pressemeddelelse.

Fundet blev gjort torsdag, og politiet har bagefter gennemsøgt området uden at finde mere narko.

Undersøgelser har vist, at poserne i glasset indeholdt 400 gram amfetamin.

»Det er skræmmende, at nogen bruger børns skole og legeområder som narkodepot. Det hører ingen steder hjemme«, siger Hans Jørgen Larsen.

»Børn er nysgerrige, at det kunne være endt katastrofalt,« siger skolelederen, der har underrettet elevernes forældre om fundet.

Kun to dage før børnenes fund af det nedgravede glas havde en af politiets hundepatruljer på skolens foranledning gennemsøgt skolen.

Det skete, fordi der i februar var blevet fundet to mindre poser med hvidt pulver på skolen, oplyser skolelederen. De viste sig at indeholde heroin og amfetamin.

Selv om stoffet er fundet på skolen og på et legeområde i nærheden, understreger skolelederen, at mistanken ikke i første omgang retter sig mod skolens elever.

»Skolen er åben til sen aften, da den også bruges af fritidsbrugere. Det betyder, at enhver i princippet kan komme ind på skolen, selv om de ikke har lovligt ærinde,« siger Hans Jørgen Larsen.

Han opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn om, hvad de skal gøre, hvis de finder poser med ukendt indhold. De skal ikke røre ved stoffet, men kontakte en voksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.