Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ledige og ældre må vente længere på behandling

Når lægerne fra nytår skal beslutte, om en patient skal behandles inden for en eller to måneder, tæller det med, om vedkommende har et arbejde. Mærkeligt, mener 3F.

Udover sygdom og smerter bliver det at have et arbejde også taget med i overvejelserne, når lægerne fra 1. januar skal beslutte, om en patient skal behandles inden for en eller to måneder. Det at »bevare beskæftigelsen« kan nemlig rykke en patient frem i køen. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det virker meget mærkeligt, og vi kan godt frygte, at det kommer til at gå ud over vores ledige medlemmer. Vurderingen bør alene handle om sygdommen, siger Johnny Skovengaard, næstformand i fagforbundet 3F, til avisen.

Regeringens lovforslag om den såkaldte differentierede ventetid, der giver lægerne mulighed for at lade patienter vente op til to måneder, skaber et a- og et b-hold, mener Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde.

- Med den nye lov skaber man et a- og et b-hold hos patienterne, fordi nogle skal vente længere end andre. Det forværres yderligere ved, at ældre og ledige skubbes på b-holdet og får lov at vente i to måneder, siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) afviser dog over for avisen, at der med den nye lov bliver tale om at give folk i arbejde flere fordele end ældre og ledige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.