Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ledelse rystet over formands afgang

To ledende medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening er kede af, at formand Bettina Post trækker sig. De er dog også forundrede over hendes begrundelse.

Majbrit Berlau, formand for Region Øst i  Dansk Socialrådgiverforening, er ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger kandidat til formandsposten i foreningen, efter at den nuværende formand Bettina Posts tirsdag sagde, at hun trækker sig.
Majbrit Berlau, formand for Region Øst i  Dansk Socialrådgiverforening, er ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger kandidat til formandsposten i foreningen, efter at den nuværende formand Bettina Posts tirsdag sagde, at hun trækker sig.

Efter otte år i spidsen for Dansk Socialrådgiverforening har Bettina Post tirsdag meddelt, at hun ikke genopstiller. Det er en meddelelse, der kommer helt bag på de ledende medlemmer af fagforeningen.

- Det kommer som en stor overraskelse for os alle sammen. Det havde vi på ingen måde regnet med, siger hovedbestyrelsesmedlem Mads Bilstrup, der er formand for socialrådgiverforeningens Region Nord.

Det er dog ikke kun Bettina Posts afgang, der undrer den øvrige ledelse. Også hendes begrundelse bliver mødt med forundring.

Ifølge den afgående formand kan hun ikke længere leve med den - efter hendes mening - mere ideologiske tilgang til socialpolitik, som hovedbestyrelsen ønsker. Begrundelsen har imidlertid ingen hold i virkeligheden, lyder det fra Mads Blistrup.

- Det er en meget ærgerlig salut. Hovedbestyrelsen beskæftiger sig ikke med ideologier og partipolitik. Vi diskuterer socialpolitik på baggrund af vores faglighed og vores medlemmers erfaringer, siger han.

Majbrit Berlau, formand for foreningens Region Øst, er enig.

- Jeg kan ikke få øje på nogen forandring. Vi har været utroligt glade for Bettina Post som formand. Vi har fulgt hendes linje og været enige hele vejen, bortset fra en enkelt svipser, siger Majbrit Berlau.

Den omtalte svipser er en episode fra foråret, hvor hovedbestyrelsen tvang Bettina Post til at trække sit forlag om, at uddannelsesduelige unge, som ikke uddanner sig, skulle have skåret deres kontanthjælp ned til SU-niveau.

Men det bør ikke give anledning til et brud, lyder det fra både Majbrit Berlau og Mads Bilstrup.

- Det handlede om, at Bettina var for hurtig på aftrækkeren og fremlagde en holdning, som vi ikke havde drøftet i hovedbestyrelsen. Det var en enig bestyrelse, der besluttede at trække forslaget tilbage, forklarer Mads Bilstrup.

Hverken Bilstrup eller Berlau ønsker at pege på en mulig afløser for Bettina Post. Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger nævnes Majbrit Berlau som en oplagt kandidat, men det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten har ingen kommentarer til meldingen.

- Det er alt for tidligt at sige noget om det. Bettina Posts beslutning kommer bag på os alle sammen, og jeg kan kun sige, at vi er meget kede af at miste hende, siger hovedbestyrelsesmedlemmet.

Fristen for at melde sig som formandskandidat til efterårets generalforsamling udløber 10. september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.