Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Le Gammeltoft: Prince stod for ægte musik

Prince var især en reminder om, hvad rigtig musik er, mener den danske DJ, Le Gammeltoft. For hende har popsangeren haft en enorm betydning for hendes egen musikalske opvækst.

REUTERS/Mike Blake/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Mike Blake/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY

»Prince var for mig at se et ekstremt geni i det, han gjorde op gennem 80'erne.«

Sådan husker den danske DJ og radiovært Le Gammeltoft bedst verdenstjernen Prince, og hun havde svært ved at sætte ord på det, da hun i går fik beskeden om, at sangeren var fundet død.

»Jeg tror ikke, at jeg tænkte meget andet end »åh nej«. Det er svært at sætte ord på. Det er det andet ekstremt store navn unden for musikverden, som går bort inden for kort tid. Han har haft enorm betydning for min musikalske opvækst, og for hvordan musik lyder i dag. Det er tragisk og helt forfærdeligt. Han var jo alt for ung,« siger hun.

Le Gammeltoft har flere fantastisk koncertoplevelser med Prince. Især fremhæver hun hans koncert i Forum i 2010.

»Min veninde og jeg var stædige og blev stående efter koncerten. Han er jo kendt for at gøre noget som at overraske med intime koncerter efterfølgende. Og til sidst kom han ud. Salen var næsten tom, og jeg tror, at vi var omkring 100 mennesker tilbage. Så stod han bare og jammede for os. Vi kom helt op foran. Han var så stor en mand i sådan en lille krop. Det var helt exceptionelt at stå der,« fortæller hun.

Kendt for sin ægte musik

For Le Gammeltoft har Prince altid været en reminder om, hvad rigtig musik er. At det skal være organisk, live, og at man skulle kunne sine instrumenter og spille sammen som band var noget af det vigtigste Prince stod for, lyder det fra DJ'en.

»Han var så fokuseret på at være musiker med meget stort M. Det er ikke bare et beat. Selv om han blev tourmusiker til sidst, vidste man stadig, at når han samlede et band, var det med de bedste i verden,« siger hun.

»Prince har altid været ægte musik. Han har stået for at eksperimentere, for kæmpe store hits og for at holde fast i, at man skal kunne spille sin musik. Det er et meget stærkt budskab, og noget som unge musikere i dag lidt glemmer.«

Prince har også sneget sig ind på Le Gammeltoft top 3 over bedste albums nogensinde.

»Albummet »Sign 'O' the Times« er en genistreg. Hvis man ikke har hørt det, er man virkelig gået glip af noget. Det stærke ved det er, at det er et dobbeltalbum, men alligevel hører jeg det fra start til slut. Det har en historiefortælling og en genialitet, der spiller sammen. Når du hører det ene, for du automatisk lyst til at høre det næste,« forklarer hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.