Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lastbilchauffør fra Jylland blev sigtet for drab på forsvundne Emilie

En 33-årig mand fra Kolding-området blev sigtet for manddrab på den 18-årige forsvundne Emilie Meng fra Korsør i slutningen af august.

Det bekræfter både den 33-årige og politiet over for BT. Han er ikke længere under mistanke.

»Min kone og jeg sad i august måned stille og roligt og hyggede os en aften. Pludselig banker det på døren, og så går min kone ud og åbner, og så står der fire betjente uden for min dør og siger, at de skal ind og snakke med mig, og så anholder de mig klokken 19:53 og siger, jeg er anholdt og sigtet for Emilie Mengs forsvinden,« fortæller Emil, som er fornavnet på den 33-årige.

Han arbejder til daglig som lastbilchauffør i Sønderjylland og er tidligere dømt for en sædelighedsforbrydelse mod en mindreårig.

Efternavnet og identitet er BT bekendt og også bekræftet af politiet, men han ønsker ikke at stå frem med billede og efternavn af frygt for reaktionerne i sit lokalområde.

Emil blev efter anholdelsen kørt fra Jylland til Slagelse og tilbageholdt 30. august - lidt mere end en måned efter Emilie Mengs forsvinden. Hun har været væk sporløst, siden hun skiltes fra sine veninder efter en bytur ved Korsør Station 10. juli klokken fire om morgnen.

Den sigtede blev løsladt igen klokken 15 den efterfølgende dag og blev ikke fremstillet for en dommer.

Mens han var tilbageholdt og blev afhørt på politistationen i Slagelse og overnattede i arresten, gennemsøgte 16 betjente hans hus i Kolding-området og tjekkede hans alibi, samt inddrog alt hans elektroniske udstyr som computer og telefon for at tjekke op på ham.

De gik også hans grund igennem for at se, om der var steder, der var nyopgravede i deres søgen efter Emilie.

Det, der kan have kastet politiets søgelys mod lastbilchaufføren, kan være flere forhold. Det ene er, at han tidligere har været dømt for en sædelighedsforbrydelse mod en mindreårig, som han blev idømt tre års fængsel for.

En anden årsag er, at en tidligere kammerat til den sigtede anmeldte Emil, efter de to havde haft en samtale om Emilies forsvinden. Hvad der præcis er blevet sagt, står ikke helt klart, men på en eller anden måde har vennen fået en mistanke om, at det kunne være Emil, der havde bortført hende, og har derfor anmeldt ham til politiet, som tager alle henvendelser meget alvorligt.

En sidste årsag til, at mistanken kan være faldet på den 33-årige, er, at han er lastbilchauffør og derfor kommer en del rundt i landet og i princippet kunne være kørt til Sjælland den pågældende nat.

Men lastbilens gps-overvågningsudstyr viser ifølge den sigtede, at han ikke var på Sjælland 10. juli.

Den 33-årige blev løsladt, da han slet ikke havde opholdt sig på Sjælland, da Emilie forsvandt og i øvrigt ikke har været på Sjælland i over et år op til Emilies forsvinden ifølge ham selv.

Politiet bekræfter også over for BT, at det ikke kan være den sigtede, som er skyld i Emilies forsvinden.

De har ikke oplyst, om han formelt set stadig er sigtet, men da han hverken er blevet stillet for en dommer og blev løsladt så hurtigt, er det klare indikatorer på, at politiet ikke går videre med sagen, og det bekræfter de også selv, da det 'ikke har rod i virkeligheden,' at den sigtede skulle have haft noget med Emilie Mengs forsvinden at gøre.

Oplevelsen har taget hårdt på den tidligere dømte, forklarer han.

»Jeg har det skidt med det. Det går ud over min familie, og det er jeg lidt træt af. Og grunden til, at jeg gerne vil fortælle om det, er, at selvfølgelig skal politiet tage anmeldelser alvorligt, men jeg synes, de gjorde et for stort nummer ud af det. De kan jo godt lægge to og to sammen og tjekke mit alibi, før de kommer ud med 16 mand og gennemsøger mit hjem,« siger han.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen af hensyn til efterforskningen.

I sidste uge kunne BT fortælle, at en 67-årig mand havde fået ransaget sit hus i Korsør fire gange, fordi lokale havde fået en mistanke om, at Emilie kunne opholde sig i hans hus, men også han blev helt renset for mistanke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.