Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars Seier om Støjbergs strammer-kage: »Det vidner om et manglende moralsk og empatisk kompas«

Et billede af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der med en stor kage i favnen fejrer, at Danmark har fået vedtaget 50 stramninger på udlændingeområdet, har vakt både harme og begejstring på de sociale medier.

Glad ser hun ud, som hun står der i et stor smil og med en stor flødeskumskage med et dansk flag i armene.

Alligevel har billedet af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sat sindene i kog på de sociale medier og fået snakken om kage tilbage på danskernes læber efter flere måneder uden Den Store Bagedyst.

For i en tekst til billedet skriver ministeren, at det skal »fejres« at hun i går fik vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet i sin ministertid.

Det har fået meningsdannere fra hele spektret til tasterne på de sociale medier.

En af dem er direktør og stifter af Saxo Bank Lars Seier Christensen, der har spillet en central rolle bag kulisserne i Liberal Alliance. Og han er ikke begejstret.

»Det er sgu ikke OK, det her,« indleder han sin kommentar til Støjbergs kage-billede.

Også generalsekretær hos Røde Kors, Anders Ladekarl, kommer med lidt af en stikpille til Støjberg.

»Der er sikkert ikke kage og smil hos de flygtninge, der er udelukket fra at være sammen med deres familier, de der aldrig får mulighed for at søge asyl og de, der skubbes ud i fattigdom,« skriver han.

Siden har Røde Kors - som et direkte modsvar til Støjbergs opslag - lagt dette billede ud, hvor Anders Ladekarl med en kage fejrer, at Røde Kors' nødhjælpere i løbet af de seks år, krigen i Syrien har varet, har hjulpet 2,45 millioner mennesker.

Blandt ministerens politiske modstandere har formand for De Radikale, Morten Østergaard, ligeledes givet sit besyv med i sagen.

»Kagerne blir større og større, skoene mindre og mindre,« noterer han sig på Twitter.

Samme toner kommer fra flere andre radikale politikere blandt andet Ida Auken, der skriver:

Mere humoristisk går musikeren Per Vers til værks.

»Hej Inger. Jeg anerkender tre ting: Din flair for at holde regnskab med dine 'mål', at du er bragende god til at bruge Facebook som pr-værktøj (også via opslag der grænser til inflamatorisk trolling), og at kage smager godt,« skriver han, før han begynder på en længere udredning om, hvadhan derimod ikke anerkender ved ministerens ageren.

I samme boldgade bevæger komikeren Omar Marzouk sig.

»Der er noget galt med det billede af fru IS, men jeg kan ikke helt finde ud af, om det er kagen eller ministeren, som ikke er helt gennembagt,« skriver han.

Inger Støjbergs billede har i skrivende stund knap 4.400 delinger på Facebook. Det har fået over 7.800 kommentarer og det er blevet liket mere end 26.000 gange.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.