Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars Løkke: »Fantastisk at opleve, hvordan danskerne viser deres respekt for prins Henrik«

Statsministeren skal med til prins Henriks bisættelse. Han kalder danskernes reaktion »overvældende«.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger sammen med sin kone Sólrun blomster på Amalienborg slotsplads i Prins Henriks minde. Søndag den 18. februar 2018ds. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger sammen med sin kone Sólrun blomster på Amalienborg slotsplads i Prins Henriks minde. Søndag den 18. februar 2018ds. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)

København. Et hav af blomster pryder i disse dage Amalienborg Slotsplads, og søndag kom statsminister Lars Løkke Rasmussen forbi sammen med sin hustru, Sòlrun, med endnu en buket.

»Ligesom alle andre havde jeg lyst til at komme herned og vise min personlige respekt for prins Henrik og dermed opbakning til hele den kongelige familie«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Siden meddelelsen om prinsens død tirsdag aften er danskere strømmet til slotspladsen med buketter og personlige hilsener.

Det imponerer statsministeren.

»Det er helt overvældende. Det er fantastisk at opleve, hvordan danskerne viser deres respekt for prins Henrik og kærlighed til den kongelige familie«, siger han.

Det er et "stærkt signal", som dronning Margrethe kan lune sig ved i en svær tid, siger han.

Statsministeren tænker tilbage på prins Henrik som en "livsnyder".

»Jeg tænker tilbage på prins Henrik med stor glæde. Han var først og fremmest en glad person, der ikke bare ville være tilskuer til livet, men leve livet.«

»Der var altid en god stemning omkring ham. God mad, gode vine, gode anekdoter og store armbevægelser. Han var en person, man kun blev i godt humør af at være omkring«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tirsdag bisættes prinsen i Christiansborg Slotskirke ved en ceremoni for den nærmeste familie.

Statsministeren oplyser, at han også deltager ved ceremonien.

Søndag og mandag har offentligheden mulighed for at tage afsked med prinsen, som ligger castrum doloris - på smertens leje - på en båre i Christiansborg Slotskirke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.