Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langtidsledige skal have positiv særbehandling

Flere borgmestre i København vil give langtidsledige positiv særbehandling, når akutjob besættes - også selv om de ikke er mest kvalificeret til jobbet.

Regeringens mål om at slå 12.500 akutjob op er nået, men kun hver femte akutjob går rent faktisk til en person i målgruppen. Derfor vil en række borgmestre i Københavns Kommune nu gå et skridt videre og give positiv særbehandling til langtidsledige, skriver Politiken.

I en brev til sin forvaltning skriver socialborgmester Mikkel Warming (Ø), at ved besættelse af midlertidige stilling skal en langtidsledig med behov for akutjob foretrækkes - også selv om han eller hun »ikke skønnes at være den bedst kvalificerede«.

»Det er desperat forsøg på at lappe på asocial møgreform af dagpengene, og så er det nødvendigt at indskærpe over for dem, der foretager ansættelserne, at de altså skal tage det alvorligt, at akutjob fortrinsvis er til dem, der er på vej til at falde ud af dagpengesystemet«, siger Mikkel Warming til avisen.

Socialborgmesteren understreger, at de langtidsledige, der ansættes, »selvfølgelig« skal kunne bestride jobbet. Hans forvaltning har indtil nu kun ansat tre langtidsledige i akutjob, selv om kommunens målsætning er 54 inden sommer.

Mikkel Warmings fremgangsmåde støttes af børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF). Anne Vang vil endda gøre alle nye jobopslag til akutjob.

Venstres Pia Allerslev (V), der er borgmester for fritids- og kulturområdet, vil ikke følge trop.

»Man kan nok heller ikke rejse tjenestemandssag mod en chef, der uanset signalerne ovenfra gerne vil ansætte den bedste i jobbet for at få hverdagen til at fungere«, siger hun til Politiken.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.