Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langt flere end antaget har et hashmisbrug

Hashmisbrug er et større problem end hidtil antaget, viser en ny rapport. Det er særligt de unge og udadreagerende drenge, der er misbrugere af rusmidlet.

Arkivfoto: Christian Als
Arkivfoto: Christian Als

Pjæk, konflikter med lærerne og koncentrationsbesvær.

Det er nogle af de konsekvenser et hashmisbrug har for særligt de unge drenge, der lever en hverdag med rusmidlet.

En ny rapport fra Center for Rusmiddelforskning viser, at 17.000 danske unge mellem 15 og 25 år er misbrugere af hash og ryger mere end 20 dage om måneden, skriver Kristeligt Dagblad.

Sundhedsstyrelsen har ellers hidtil skønnet, at der i alt er 11.000 hashmisbrugere i alle aldre i Danmark. Ud af de 17.000 unge hashmisbrugere, er det særligt udadreagerende drenge, der bliver tiltrukket af rusmidlet. Det betyder både de aktive drenge, der har svært ved at sidde stille, og de drenge der lider af behandlingskrævende ADHD.

Hashmisbrug er altså et større problem end hidtil antaget, slår professor Mads Uffe Pedersen fra Center for Rusmiddelforskning fast.

»I medierne er der en stor tendens til at fokusere på pigernes helt reelle problemer, men vi glemmer den anden halvdel i debatten om unges trivsel. Nemlig de udadreagerende drenge, som er i konflikt med skolen, og som ofte ryger hash. Spektret går fra den aktive dreng, der har svært ved at sidde stille til den dreng, der lider af behandlingskrævende ADHD. For disse unge bliver rygningen en yderligere sten i skoen i forhold til at tage en uddannelse,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.