Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langt færre børn bliver smittet med HIV

På to år er antallet af børn, der bliver smittet med virusset HIV, faldet med næsten 25 procent. Særlig i seks afrikanske lande er antallet faldet drastisk.

Antallet af børn på verdensplan, som bliver smittet med HIV, er faldet markant i løbet af de seneste par år.

Ifølge en rapport fra FNs organisation til bekæmpelse af AIDS, UNAIDS, er antallet af børn, der bliver smittet med HIV således faldet med 24 procent i løbet af en periode på to år. I 2009 blev 430.000 børn smittet, mens tallet for 2011 er væsentligt lavere, nemlig 330.000.

UNAIDS arbejder med en målsætning om, at verden skal have en AIDS-fri generation i 2015, og det er et mål, der er inden for rækkevidde, forklarer informationschef i Unicef Danmark, Karin Aaen, i en pressemeddelelse.

- Vi er tættere på, end vi nogensinde har været før. Hvis vi skal nå i mål, er det vigtigt, at alle gravide HIV-testes og kommer i behandling, hvis testen er positiv. Vi er jo heldigvis et sted i dag, hvor et barn ikke behøver at få HIV ved fødslen, fordi der findes så billig og effektiv medicin, oplyser Karin Aaen.

Det store fald i antallet af børn, der bliver smittet, bliver hjulpet på vej af særligt seks afrikanske lande, hvor tallet er faldet markant, påpeger FN-organisationen i sin rapport.

I landene Burundi, Kenya, Namibia, Sydafrika, Togo og Zambia har man således reduceret HIV-smitten blandt børn med 40 procent i løbet af to år. Ifølge UNAIDS skyldes det blandt andet bedre adgang til sundhedsydelser og mere oplysning, at tallet er faldet her.

FN-organisationen oplyser, at omkring 230.000 børn døde af AIDS-relaterede sygdomme i 2011. Lørdag er det World Aids Day, hvor der bliver sat fokus på sygdommen over hele verden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.